Miten anonymisoidaan opiskelijoiden henkilötiedot tenttien esseekysymyksiä arvioidessa?

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodle 3.6

Moodlessa on mahdollista kytkeä päälle anonyymi tenttiminen. Se tapahtuu seuraavasti:

Mene tentin asetuksiin (Boost ratas.PNG) / Oikeudet / Edistynyt roolin yliajo: non-editing teacher, ja sitten estetään seuraavat kyvyt kohdassa Raportti opettajan arvioinneista:

  • Näytä opiskelijanumerot arvioinnin aikana (quiz/grading:viewidnumber)
  • Näytä opiskelijoiden nimet arvioinnin aikana (quiz/grading:viewstudentnames)

Lopuksi sivun alareunasta valitaan "Tallenna muutokset".

Nyt non-editing teacher -roolissa oleva opettaja (tai rooliin tilapäisesti vaihtanut oikean ylänurkan profiilivalikosta) voi mennä tentin asetuksista (Boost ratas.PNG) "Käsin arviointi" -näkymään, jossa valitaan "Arvioi". Nyt esseekysymyksiä pääsee arvioimaan ilman että näkee opiskelijan nimeä tai opiskelijanumeroa.

Huom! Asetusten Vastaukset- ja Suorituskertoja-näkymistä non-editing teacher pääsee edelleen selaamaan esseevastauksia niin, että näkee myös opiskelijan nimen. Eli tämä vaatii sen, että opettaja "haluaa" arvioida anonyymisti.

Tentistä saa myös kokonaan anonyymin non-editing teacher -roolille, jos ottaa roolilta pois vielä tämän oikeuden: Katso tentin raportteja (mod/quiz:viewreports). Opettajalla ei ole tällä hetkellä oikeutta muokata tuota oikeutta, koska siihen liittyy tietoturva-asioita. Tämän kokonaan anonyymin tentin arvioinnin saa kuitenkin päälle ottamalla yhteyttä Moodlen ylläpitoon. (Yhteystiedot löytyvät yleensä Moodlen alapalkista.)