Miten Arvioinnit-näkymä kopioidaan tai nollataan?

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Arvioinnit-näkymän kopioiminen uudelle kurssialueelle

Tämä on helppoa: Tilaat ylläpidolta uuden kurssialueen, menet sinne, ja käytät Tuo-toimintoa. Käytä oletusasetuksia. Kaikki sisällöt ja aktiviteetit kopioituvat uudelle kurssialueelle, mukaan lukien Arvioinnit-näkymän asetukset (kategoriat, painotukset, ja laskukaavat).

Arvioinnit-näkymän nollaus

Joskus on kätevää aloittaa puhtaalta pöydältä – eli kopioida aktiviteetit ja sisällöt vanhalta kurssialueelta, mutta ei mitään Arvioinnit-näkymän muutoksia. Tähän on kaksi tapaa.

Tapa 1 – tee tyhjä kategoria.

Tilaat ylläpidolta uuden kurssialueen, ja lisäät Arvioinnit-näkymään tyhjän arvosanakategorian (nimeltään esim. "testi"). Nyt kun käytät Tuo-toimintoa kopioidaksesi toisen kurssialueen sisällön, Moodle huomaa, että Arvioinnit-näkymä ei ole tyhjä, ja jättää kopioimatta kaikki Arvioinnit-näkymän asetukset (kategoriat, painotukset, ja laskukaavat). Tämän jälkeen voit poistaa äsken luomasi testikategorian.

Tapa 2 – nollaa Arvioinnit-näkymä.

Jos haluat nollata olemassa olevalta kurssialueelta kaikki Arvioinnit-näkymän asetukset, klikkaa kurssilla välilehti Lisää -> Kurssin uudelleenkäyttö. Avautuvalla sivulla valitse Nollaa (vasemmalla ylhäällä alasvetovalikko).

Valitse kohta "Poista kaikki nimikkeet ja kategoriat" Arviointikirja-otsikon alta, ja klikkaa sen jälkeen Nollaa kurssi -painiketta. Nyt Arviointikirja palautuu oletusasetuksiin. (Huom! Ole varovainen Nollaa-toiminnon kanssa, jos kurssi on jo käynnissä. Nollaa-toiminnolla voi myös poistaa kaikki opiskelijasisällöt kurssialueelta. On varminta käyttää sitä vain ei opetuskäytössä olevilla kurssialueilla, tai vähintäänkin kannattaa tehdä varmuuskopio ensin.)