Skype

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Skype.

Tämä sivu on keskeneräinen. Lisätietoja aiheesta saat sivun muista kieliversioista.

Sivun oikean reunan navigointimallineessa olevat suomenkieliset linkit vievät fi-sivuille, mutta englanninkieliset linkit vievät en-sivuille. Palaa en-sivulta takaisin fi-sivulle selaimen paluu-painikkeella. Voit autaa MoodleDocs-wikiä kääntämällä linkkien kohdesivuja suomeksi. Vaihda samalla navigointimallineen en-linkit fi-linkeiksi.


Skype eli Skypen käyttäjien tilat – lohko on kommunikointiväline, jolla soitetaan puheluita ja lähetetään Chat-viestejä. Se on hyvä väline virtuaaliohjaukseen, koska puhelut sillä ovat ilmaisia. Ohjaaja voi pitää ohjelmaa auki jatkuvasti tai vain tiettynä sovittuna päivänä, tiettyyn kellonaikaan.

Skype-puheluiden soittamiseen riittää hitain laajakaistayhteys, ja apuvälineiksi tarvitaan kuulokkeet ja mikrofoni. Skypen avulla on puheyhteyteen voi liittää myös web-kameran.

Skype mahdollistaa Skypeä käyttävien kurssilaisten nähdä toisten Skypeä käyttävien kurssilaisten 'Online'-tilat. Jos haluttu kurssilainen on yhtaikaa 'Online'-tilassa, voivat kurssilaiset käyttää Skypen Chat-toimintoa tai Videopuhelua. Skypen Chat-toiminto eroaa Moodlen vastaavasta siten, että keskustelijat voivat lähettää toisilleen sitä kautta myös tiedostoja ja saavat käydyt keskustelut myös tallennettua myöhempää käyttöä varten.

Koska kyseessä on vielä toistaiseksi standardoimaton – lohko ja monien organisaatioiden verkoissa Skypen käyttäminen on kielletty sen tietoturvariskin ja verkon kuormittavuuden takia, kannattaa 'Skypen käyttäjien tilat' -lohkon saatavuus ja käyttölupa-asiat tarkistaa omalta Moodle-ylläpitäjältä.

Skypen luominen ja sen asetusten määrittäminen

  1. Lisää muokkaustilassa valitsemalla Lisää aktiviteetti -valikosta Skype. Huom! tämä on liitettävissä vain, mikäli ylläpitäjä on asentanut tämän lisämoduulin Moodleen.
  2. Määritä työkalun asetukset
  3. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna muutokset -painiketta