Quickmail

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Quickmail.

Tämä sivu on keskeneräinen. Lisätietoja aiheesta saat sivun muista kieliversioista.

Sivun oikean reunan navigointimallineessa olevat suomenkieliset linkit vievät fi-sivuille, mutta englanninkieliset linkit vievät en-sivuille. Palaa en-sivulta takaisin fi-sivulle selaimen paluu-painikkeella. Voit autaa MoodleDocs-wikiä kääntämällä linkkien kohdesivuja suomeksi. Vaihda samalla navigointimallineen en-linkit fi-linkeiksi.


Quickmail eli pikaposti.

Quickmail-lohkon avulla kurssilaiset voivat lähettää viestejä toisille kurssilaisille ja ohjaajalleen Moodle-kurssin sisällä. Quickmailista lähetetyt viestit lähtevät suoraan valittujen henkilöiden sähköposteihin, joten viestin perillemeno ei ole riippuvainen siitä, kuinka usein vastaanottaja kirjautuu Moodle-ympäristöön. Quickmailin avulla kurssilaiset ja ohjaaja pystyvät lähettämään viestejä nopeasti kaikille ryhmäläisille ja viestien mukana voi lähettää myös liitetiedostoja. Sähköposteja voi lähettää viestejä joko yhdelle tai useammalle kurssilaiselle.

Koska kyseessä on vielä toistaiseksi standardoimaton – lohko, kannattaa Quickmailin saatavuus tarkistaa omalta Moodle-ylläpitäjältä / atk-keskuksesta.

Quickmailin luominen ja sen asetusten määrittäminen

  1. Lisää muokkaustilassa valitsemalla Lisää aktiviteetti -valikosta Quickmail. Huom! tämä on liitettävissä vain, mikäli ylläpitäjä on asentanut tämän lisämoduulin Moodleen.
  2. Määritä työkalun asetukset
  3. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna muutokset -painiketta

qmail asetukset.jpg