Blogi

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Blogi.

Tämä sivu on keskeneräinen. Lisätietoja aiheesta saat sivun muista kieliversioista.

Sivun oikean reunan navigointimallineessa olevat suomenkieliset linkit vievät fi-sivuille, mutta englanninkieliset linkit vievät en-sivuille. Palaa en-sivulta takaisin fi-sivulle selaimen paluu-painikkeella. Voit autaa MoodleDocs-wikiä kääntämällä linkkien kohdesivuja suomeksi. Vaihda samalla navigointimallineen en-linkit fi-linkeiksi.

Blogi valikko – lohko

Blogi valikko – lohkon avulla kurssilainen voi kirjoittaa omaa blogiaan. Lisää uusi merkintä – kohdassa käyttäjä voi lisätä uusia kirjoituksia ja määritellä kirjoitukselle Tunnisteet. Tunnisteilla kirjoituksia voidaan jaotella erilaisiin ryhmiin (esim. aineistonkeruu, kirjoitusprosessi, omia tuntoja jne..) ja nämä puolestaan helpottavat blogin lukemista myöhemmin. Omat merkinnät – kohdassa käyttäjä voi katsoa kaikkia kirjoittamiaan blogi-merkintöjä ja muokata niitä jälkikäteen. Blogin asetukset – kohdassa käyttäjä voi määrittää kuinka monta merkintää näkyy yhdellä sivulla. Kurssimerkinnät – kohdassa näkyy sellaiset merkinnät, jotka on määritetty kirjoitusvaiheessa näkymään kaikille kurssilaisille. Sivuston merkinnät – kohdassa näkyy sellaiset merkinnät, jotka on määritetty kirjoitusvaiheessa näkymään itselleen, kaikille kurssilaisille sekä kaikille internetin käyttäjille. Toisen henkilön kirjoitukset, jotka ovat määritelty näkyväksi vain hänelle itselleen, eivät näy täällä muille. Lisää/Poista tunnisteita – kohdassa käyttäjä voi lisätä uusia ja poistaa turhia Tunnisteita.

Blogi tunnisteet – lohko

Blogi tunnisteet – lohkosta löytyy kaikki Tunnisteet joita kurssin blogi -merkinnöissä on käytetty. Valitsemalla halutun tunnisteen (esim. Kirjoitusprosessi) käyttäjä saa näkyviin kaikki kyseisellä tunnisteella merkityt merkinnät, jotka merkinnän kirjoittaja on määritellyt kaikille näkyviksi.

Käyttö

Blogi-työkalu toimii erittäin hyvänä välineenä esimerkiksi opiskelijan oman oppimispäiväkirjan työstössä. Kirjoituksia (merkintöjä) pystyy muokkaamaan myös myöhemmin ja ne voi myös jaotella omilla tunnisteilla ja näin opiskelija saa tehtyä oman näköisensä rakenteen ja mielekkään oppimispäiväkirjan.

Blogia voi myös kommentoida, jos kirjoitukset on määritelty näkymään kaikille kurssilaisille. Tämä ominaisuus mahdollistaa vertaispalautteen, jolloin toiset opiskelijat ja ohjaaja pystyvät antamaan vinkkejä ja palautetta esimerkiksi ongelmatilanteissa.


Blogin luominen ja sen asetusten määrittäminen

  1. Lisää muokkaustilassa valitsemalla Lisää aktiviteetti -valikosta Blogi. Huom! tämä on liitettävissä vain, mikäli ylläpitäjä on asentanut tämän lisämoduulin Moodleen, koska kyseessä on standardoimaton lohko.
  2. Määritä työkalun asetukset
  3. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna muutokset -painiketta