Aquesta pàgina forma part de la documentació de Moodle en català, tot i que no ha estat traduïda encara. Podeu contribuir obertament a les tasques de traducció. Podeu consultar la Guia d'edició de la documentació i també participar ens els debats del fòrum de traductors de la documentació a moodle.org

Afegir un nou curs

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca

Moodle 2.4


Per defecte un professor normal no pot crear un curs nou. Per a afegir un curs nou cal tenir rol d'Administrador o Creador de cursos.

Afegir un nou curs

Per a afegir un curs nou:

 • Aneu a Administració del lloc > Cursos > Afegeix/edita cursos

Addeditcourses.jpg

 • Trieu la categoria on voleu que sigui el nou curs. Per a més informació vegeu Categories de cursos
 • Cliqueu el botó "Afegeix un nou curs"
 • Entreu els paràmetres del curs, cliqueu el botó "Desa els canvis".
 • On the next screen, choose your students/teachers to assign to the course.


Esborrar un curs

Un professor normal no pot esborrar un curs. Els administradors (usuaris que tinguin un rol amb la capacitat "moodle/course:delete activada) poden esborrar cursos. Un creador de cursos pot esborrar els cursos que hagi creat.

Per esborrar un curs (amb rol d'administrador):

 • Aneu a Administració del lloc > > Cursos > Afegir/editar cursos
 • Cliqueu a la categoria del curs (per obrir l'arbre de categories) i trobeu el curs que voleu esborrar. O bé utilitzeu el cercador al final de la llista de categories.
 • Cliqueu a la icona "X" a la dreta del nom del curs.

Podeu esborrar un nombre de cursos amb aquest mètode:

 • Creeu una nova categoria (temporal), per exemple: "Cursos per esborrar".
 • Seleccioneu i moveu els cursos a la categoria "Cursos per esborrar".
 • Esborreu la categoria "Cursos per esborrar" i trieu "Suprimeix tot (no es pot desfer)".

Els creadors de cursos no disposen d'un menú per esborrar cursosque han creat, però ho poden fer editant la URL del curs per canviar de http://elvostremoodle.net/course/view.php?id=N a http://elvostremoodle.net/course/delete.php?id=N (substituïu 'view' per 'delete').

Peticions de cursos

formulari de soŀlicitud de cursos

La soŀlicitud decursos es pot activar des de l'administració del lloc des de Administració del lloc > Cursos > Petició de curs.

Des d'aquí es pot seleccionar la categoria per defecte per a nous cursos, i també es poden triar els usuaris que rebran la notificació quan hi hagi una petició (són els usuaris que tenen la capacitat moodle/site:approvecourse activada)

Nova funcionalitat
del Moodle 2.4!
A partir de Moodle 2.4, el formulari pot incloure l'opció de seleccionar una categoria).

Aleshores apareixerà un botó a la pàgina Tots els cursos perquè els usuaris puguin soŀlicitar un nou curs. La pàgina "Tots els cursos " és accessible des del bloc Cursos.

Per defecte, tots els usuaris autenticats poden fer peticions de nous cursos (un cop l'hagueu activada). Depèn de la capacitat moodle/course:request.Vegeu també