Bestand of website linken: verschil tussen versies

Uit MoodleDocs
Ga naar:navigatie, zoeken
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 14: Regel 14:
==Beschrijving==
==Beschrijving==


Hier mag je de beschrijving van de bron geven. Deze zal vermeld worden op
Hier mag je de beschrijving van de bron geven. De leerling ziet deze beschrijving alleen als je bij de vensterinstellingen kiest voor 'Zelfde venster' en de optie 'Toon de bron in een frame' aanvinkt. De beschrijving verschijnt dan boven het frame direct onder de moodle-navigatie.
[[mod/bron/index|bronpagina]].  De beschrijving wordt ook afgebeeld in de Moodlenavigatie, wanneer je bovenaan kiest voor de bronnen van deze cursus.


==Plaats==
==Plaats==

Versie van 13 jun 2007 11:36

Om een bestand of website te kunnen linken, moet wijzigen aanstaan. Kies in het menu 'Bron toevoegen' voor 'Bestand/website linken'. Het volgende invulformulier verschijnt dan:

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: Het was niet mogelijk het miniatuurbestand op de doellocatie op te slaan.

Vul deze velden als volgt in:

Naam

Geef een korte naam voor de bron. Deze zal op de cursuspagina verschijnen.

Beschrijving

Hier mag je de beschrijving van de bron geven. De leerling ziet deze beschrijving alleen als je bij de vensterinstellingen kiest voor 'Zelfde venster' en de optie 'Toon de bron in een frame' aanvinkt. De beschrijving verschijnt dan boven het frame direct onder de moodle-navigatie.

Plaats

Tik de url of het bestand of de webpagina hier in. Je kan gebruik maken van de onderstaande knoppen.

  • Kies of upload een bestand... - Wanneer je op deze knop klikt, verschijnt een popupvenster met de cursusbestanden. Je kan dan bladeren in je bestanden en kiezen voor het bestand dat je als bron wil beschikbaar maken. Is het bestand nog niet geüpload, dan kan je dat nu eerst doen.
  • Zoek webpagina's... - Wanneer je op deze knop klik kom je in een popupvenster met de Google zoekmachine. Je kan dan Google gebruiken om te zoeken naar de webpagina die je als bron wil beschikbaar maken.

Venster

Deze instellingen kunnen verborgen/zichtbaar gemaakt worden door op de knop "Verberg instellingen" of "Toon instellingen" te klikken.

Gewoonlijk worden bronnen in een venster met een normaal frame getoond met de navigatiestructuur van Moodle in het bovenste frame. Je kunt ervoor kiezen dit frame weg te doen en de bron het venster te laten vullen zoals een gewone webpagina.

  1. Bepaal de afmetingen van het venster dat je wil openen.
    Veel mensen gebruiken nog een schermresolutie van 800x600. In de meeste gevallen is het best als je in het begin het venster een beetje kleiner maakt dan dat, bijvoorbeel 600 hoog en 480 breed.
    Als je deze velden leeg laat, opent het nieuwe popupvenster met precies dezelfde afmetingen als het venster waarin ze klikten om de popup te maken.

Parameters

Opmerking: parameters zijn een gevorderde toepassing. Enige kennis van hoe webformulieren informatie doorsturen is vereist.

De parameterinstellingen zijn optioneel en zijn alleen nuttig als je informatie vanuit Moodle naar het bronbestand of de website wil sturen.

Als je hier parameters specifieert, dan worden die doorgegeven aan de bron als deel van de URL (door gebruik te maken van de GET-methode)

Met de linkerkolom kun je informatie kiezen om te verzenden, met de rechterkolom kun je die informatie een naam geven.

Merk op dat de gebruikersinformatie die zal zijn van de gebruiker die naar de bron kijkt, de cursusinformatie zal die zijn van de cursus waar de bron deel van uitmaakt.


Zichtbaar voor leerlingen

Je kan deze bron voor leerlingen verbergen door te kiezen voor "Verberg". Dat is zinvol wanneer je de activiteit nog niet meteen beschikbaar wil stellen.