Ero sivun ”Tuo” versioiden välillä

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
 
(85 välissä olevaa versiota 12 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
{{Lohkot}}
{{Aktiviteettien uudelleenkäyttö}}
=== Materiaalien ja tehtävien kopiointi kurssialueelta toiselle Tuo-toiminnolla ===
* kopioi Moodle-alueesi rakenne (keskipalstan osiot), lohkot, aineistoja, aktiviteetteja ja/tai mm. kysymyspankin. Näin sinun ei tarvitse luoda Moodle-alueen sisältöjä alusta alkaen.
* ei kopioi käyttäjätietoja ts. opiskelijat ja heidän tuotokset ja suoritustiedot eivät kopioidu.
* on asetuksiltaan samankaltainen kuin Varmuuskopiointi- ja Palauta-toiminnot.
==Näin kopioit Moodle-alueesi sisältöjä kuten aineistoja ja aktiviteettaja==
* Voit kopioida Moodle-alueita, joilla olet itse opettajana.
* Tarkista Moodle-alueen nimi, jonka haluat kopioida. Tarvitset alueen nimen kopioinnissa.
* Mene Moodle-alueelle, jonne haluat kopioida sisällön.
* Valitse kurssivalikosta (Moodle-alueella keskellä ylhäällä):
*# Lisää
*# Kurssin uudelleenkäyttö
*# Tuo (oletuksena pudotusvalikossa).
[[Tiedosto:Kurssin uudelleenkäyttö.png|pienoiskuva|alt=|keski|591x591px]]
Tämän jälkeen etsi oikea kurssi ja valitse kopioitavat sisällöt seuraavasti:
# Valitse/hae kurssi, jonka haluat kopioida. Moodle näyttää listassa ensimmäiset kymmenen kurssia, joilla olet opettajana. Jos etsimäsi kurssi ei suoraan näy listassa, käytä Hae-toimintoa (kurssialueen nimellä tai lyhenteellä). Klikkaa Jatka.
# Valitse, mitä haluat kopioida. Kun haluat tehdä kopion koko kurssista sisältöineen, valitse kaikki kohdat. Jos haluat kopioida Tentti-aktiviteetin kysymyksineen, valitse myös kohta "Sisällytä kysymyspankki". Klikkaa Seuraava - tai "Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen", jos olet varma valinnoistasi - tällöin siirryt suoraan vaiheeseen 6.
# Valitse tarkemmin ne sisällöt, mitä haluat kopioida. Voit valita sisältöjä yksitellen tai hyödyntää painikkeita "Valitse kaikki" tai Valitse ei yhtään". Jos valintaruutu ei ole aktiivinen, varmista että ko. osio on valittuna. Klikkaa Seuraava.
# Tarkista valintasi. Jos sisällön kohdalla on vihreä merkki, sisältö kopioidaan ja jos punainen rasti, ko. sisältöä ei olla kopioimassa.
# Klikkaa Suorita tuonti (tai Edellinen, jos haluat muokata valintojasi).
# Kopiointi on suoritettu. Klikkaa Jatka palataksesi kurssille.
Päivitä kurssin sisältö kuten päivämäärät ja ajastukset ja varmista, että kurssi on nimetty niin että se erottuu aiemmista Moodle-alueista (esim. lukukauden mukaan).


{| border="1"
|-
|
Kun olet opettajan roolissa sekä alkuperäisellä että uudella kurssialueella, sinulla on oikeudet myös kopioida sisältöjä alueelta toiselle. [[Tilaa ensin uusi, tyhjä kurssialue]]. Huom. opiskelijoiden tuotokset ja tiedot eivät kopioidu Tuo-toiminnolla!


 
[[en:Import course data]]
Tarkista ensiksi Moodlessa '''alkuperäisen kurssialueen nimi '''(se, jolta haluat kopioida sisältöjä: aineistot, aktiviteetit, lohkot).
 
 
Varsinainen Tuo-toiminto tehdään uudella kurssialueella, joten siirry tyhjälle kurssialueelle ja valitse Asetukset-lohkosta Tuo.<br>
'''<br>
''''''[[Image:116654619.png]]<br>
'''
 
 
Etsi kurssi, jolta tiedot tuodaan eli valitse listasta alkuperäinen kurssi. Moodle näyttää listassa ensimmäiset 10 sellaista kurssia, joilla olet opettajana. Jos haluamasi kurssi ei suoraan näy listassa, käytä hakutoimintoa (kurssialueen nimellä) sivun alareunassa. Tee valinta oikean kurssin kohdalta ja valitse sivun alareunasta &quot;Jatka&quot;.
 
 
[[Image:116654620.png]]
 
 
Tämän jälkeen voit määritellä sivulla 2. Alkuperäisasetukset, mitkä sisällöt kurssialueelta kopioidaan. Jos haluat tehdä kopion koko kurssin rakenteesta &amp; sisällöistä, valitse kaikki kohdat. Lopuksi paina &quot;Seuraava&quot;.
 
 
[[Image:116654623.png]]
 
 
Seuraavalla sivulla 3. Skeeman asetukset, pääset valitsemaan vielä yksityiskohtaisemmin, mitkä aktiviteetit ja aineistot kopioidaan. Voit halutessasi rastittaa vaikka vain yhden ainoan aktiviteetin tai kaikki (ja poistaa turhat kopiokurssilta lopuksi). Lopuksi paina &quot;Seuraava&quot;.
 
 
[[Image:116654624.png]]<br>
 
 
Valitse tämän jälkeen vielä &quot;Seuraava&quot; &gt; &quot;Suorita tuonti&quot; ja &quot;Jatka&quot;, kunnes tuonti on valmis. Lopuksi sinulla on uudella kurssialueellasi alkuperäisen kurssialueen rakenne ja sisällöt kopioina. '''Muista muokata uudella kurssilla aktiviteettien ajastukset ja ohjeiden päivämäärät uuden opetuksesi mukaisiksi! '''Kannattaa myös nimetä kurssit selvästi niin, että opiskelijat ja opettajat erottavat ne toisistaan.
 
 
 
 
 
Tarkista lopuksi myös, että uudella kurssillasi on sama määrä aiheita / osioita keskipalstassa kuin alkuperäisellä kurssillasi, jotta kaikki sisällöt näkyvät. Saat aiheita lisättyä / vähennettyä sivun alareunan painikkeista (muokkaustila päällä):
 
 
[[Image:116654648.png]]
 
 
|
{| style="padding: 10px; margin-left:20px; border:solid; border-color:#aaa; border-width:1px; text-align:left; background-color:#FCF8C4;"
|-
|
 
=== Huomioitavaa Tuo-toiminnossa ===
 
# Ennen kesää 2012 eli 1.9 Moodle-versioon tehdyistä kursseista ei Tuo-toiminnolla siirry uudelle kurssialueelle ns. perinteiset kurssitiedostot! Tämä johtuu tiedostonhallinnan uudistumisesta kesällä 2012, kun HY:ssä siirryttiin Moodlen 2-versioon. '''Tarkista aina kurssialueesi Tuo-toiminnon jälkeen''' (mikä kannattaa kaikissa tapauksissa) ja lisää tarvittaessa kurssialueelle kuvatiedostot ja liitetiedostot uudelleen, oikeille paikoilleen. Mikäli sinulla ei ole tiedostoja omalla työasemallasi tallessa, voit ladata ne talteen vanhalta kurssialueeltasi Moodlesta (Asetukset-lohkossa näkyvä kansio &quot;Perinteiset kurssitiedostot&quot;). Jos alkuperäinen kurssialue on luotu kesän 2012 jälkeen, kopioi Tuo-toiminto myös kaikki kurssialueen tiedostot.
# Jos alkuperäisellä kurssialueellasi on linkki Moodlen ulkopuoliseen wikiin (wiki.helsinki.fi), kopioituu linkki sellaisenaan myös uudelle kurssialueelle. Uuden kurssialueen opiskelijat eivät pääse sitä kuitenkaan lukemaan, jos wikialue ei ole julkinen. Säädä silloin joko wikin asetuksia tai ota käyttöön Moodlen sisäinen wiki (poista linkki ja luo uusi aktiviteetti &gt; Wiki).
# Tuo-toiminto '''kopioi myös kurssialueiden aiheiden kuvaukset ja kaikki kalenterimerkinnät'''. Jos et tarvitse vanhan kurssin kalenterimerkintöjä, voit poistaa ne erikseen Asetukset/Nollaa-toiminnolla.
# Tuo-toiminto '''kopioi myös ryhmäjaon rakenteet''' (ryhmien nimet) sekä ryhmien pohjalta luodut ryhmittelyt. Ryhmäasetukset kopioituvat myös eli jos kurssilla on keskustelualue, jossa on ryhmäasetus &quot;Erilliset ryhmät&quot; päällä, eivät opiskelijat pääse keskustelemaan ennenkuin heidät on liitetty johonkin ryhmään uudella kurssialueella. Jos ryhmiä ei tarvita ollenkaan uudella kurssialueella, ne on helppo poistaa kerralla käyttäjänhallinnassa (Asetukset-lohko &gt; Kurssin ylläpito &gt; Käyttäjänhallinta &gt; Ryhmät). Poisto on kätevintä tehdä Nollaa-toiminnolla, jos kurssialueella on ryhmittelyjä käytössä (Asetukset &gt; Kurssin ylläpito &gt; Nollaa &gt; Ryhmät &gt; Poista kaikki ryhmät &amp; Poista kaikki ryhmittelyt &amp; Poista kaikki ryhmät ryhmittelyistä.
 
<br>
 
|}
|}
 
==== Usein kysyttyjä kysymyksiä ====
   
{| border="1"
|-
| Page: [[Miksi Tuo-toiminnolla ei saa kopioitua kaikkea sisältöä?]] <br>
|}   
== Attachments: ==
  [[Image:bullet_blue.gif|bullet_blue.gif]] [[m244_asetukset_tuo.png]] (image/png)
                                <br> [[Image:bullet_blue.gif|bullet_blue.gif]] [[m244_asetukset_tuo_etsikurssi.png]] (image/png)
                                <br> [[Image:bullet_blue.gif|bullet_blue.gif]] [[m244_asetukset_tuo_sivu2.png]] (image/png)
                                <br> [[Image:bullet_blue.gif|bullet_blue.gif]] [[m244_asetukset_tuo_skeeman-asetukset.png]] (image/png)
                                <br> [[Image:bullet_blue.gif|bullet_blue.gif]] [[m244_aiheen_lisäys_vähennys.png]] (image/png)
                                <br>

Nykyinen versio 29. elokuuta 2023 kello 10.40

  • kopioi Moodle-alueesi rakenne (keskipalstan osiot), lohkot, aineistoja, aktiviteetteja ja/tai mm. kysymyspankin. Näin sinun ei tarvitse luoda Moodle-alueen sisältöjä alusta alkaen.
  • ei kopioi käyttäjätietoja ts. opiskelijat ja heidän tuotokset ja suoritustiedot eivät kopioidu.
  • on asetuksiltaan samankaltainen kuin Varmuuskopiointi- ja Palauta-toiminnot.

Näin kopioit Moodle-alueesi sisältöjä kuten aineistoja ja aktiviteettaja

  • Voit kopioida Moodle-alueita, joilla olet itse opettajana.
  • Tarkista Moodle-alueen nimi, jonka haluat kopioida. Tarvitset alueen nimen kopioinnissa.
  • Mene Moodle-alueelle, jonne haluat kopioida sisällön.
  • Valitse kurssivalikosta (Moodle-alueella keskellä ylhäällä):
    1. Lisää
    2. Kurssin uudelleenkäyttö
    3. Tuo (oletuksena pudotusvalikossa).

Tämän jälkeen etsi oikea kurssi ja valitse kopioitavat sisällöt seuraavasti:

  1. Valitse/hae kurssi, jonka haluat kopioida. Moodle näyttää listassa ensimmäiset kymmenen kurssia, joilla olet opettajana. Jos etsimäsi kurssi ei suoraan näy listassa, käytä Hae-toimintoa (kurssialueen nimellä tai lyhenteellä). Klikkaa Jatka.
  2. Valitse, mitä haluat kopioida. Kun haluat tehdä kopion koko kurssista sisältöineen, valitse kaikki kohdat. Jos haluat kopioida Tentti-aktiviteetin kysymyksineen, valitse myös kohta "Sisällytä kysymyspankki". Klikkaa Seuraava - tai "Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen", jos olet varma valinnoistasi - tällöin siirryt suoraan vaiheeseen 6.
  3. Valitse tarkemmin ne sisällöt, mitä haluat kopioida. Voit valita sisältöjä yksitellen tai hyödyntää painikkeita "Valitse kaikki" tai Valitse ei yhtään". Jos valintaruutu ei ole aktiivinen, varmista että ko. osio on valittuna. Klikkaa Seuraava.
  4. Tarkista valintasi. Jos sisällön kohdalla on vihreä merkki, sisältö kopioidaan ja jos punainen rasti, ko. sisältöä ei olla kopioimassa.
  5. Klikkaa Suorita tuonti (tai Edellinen, jos haluat muokata valintojasi).
  6. Kopiointi on suoritettu. Klikkaa Jatka palataksesi kurssille.

Päivitä kurssin sisältö kuten päivämäärät ja ajastukset ja varmista, että kurssi on nimetty niin että se erottuu aiemmista Moodle-alueista (esim. lukukauden mukaan).