Aktiviteettien varmuuskopiointi

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Näin varmuuskopioit Moodle-alueesi aktiviteetit:

M401navigaatiovalikko3.png
  1. Mene Moodle-alueesi Lisää-välilehdelle, valitse "Kurssin uudelleenkäyttö" ja pudotusvalikosta "Varmuuskopiointi".
    M401uudelleenkäyttö3.png
  2. Aukeavassa näkymässä on oletusarvoisesti valittuna mitä todennäköisimmin varmuuskopiossa tarvittavat sisällöt. Valitse ainakin "Sisällytä aktiviteetit ja aineistot". Jos et halua käyttäjätietoja mukaan, laita rasti kohtaan "Poista käyttäjätiedot". Klikkaa Seuraava-painiketta.
  3. Aukeavasta näkymästä voit tarkentaa, mitä aktiviteetteja haluat varmuuskopioosi ottaa mukaan. Oletusarvoisesti kaikki ovat valittuina; rasti tarvittaessa pois tarpeettomat. Klikkaa lopuksi Seuraava-painiketta.
  4. Nimeä halutessasi varmuuskopiotiedosto haluamallasi tavalla. Huolehdi, että tiedostopääte on .mbz. Klikkaa sivun alareunasta painiketta Suorita varmuuskopiointi.
  5. Varmuuskopiointitoiminto aloittaa varmuuskopion luomisen. Kopion tekeminen voi kestää kymmenistä sekunneista minuutteihin - tai enemmänkin.
  6. Kun varmuuskopiointi on valmis, saat siitä ilmoituksen "Varmuuskopio luotiin onnistuneesti". Klikkaa Jatka-painiketta.
  7. Varmuuskopiot löytyvät Kurssin uudelleenkäyttö -sivun nuolivalikosta valitsemalla Palauta.
  8. Tallenna varmuuskopiotiedosto Moodlen ulkopuolelle esimerkiksi koneellesi klikkaamalla luodun tiedoston kohdalta Lataa ja valitsemalla sopiva tallennuspaikka.