Tietoa Moodlesta
Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Se sopii niin lähiopetuksen tueksi kuin etäopiskeluun. Moodlen työkaluilla opettaja voi luoda kurssialueen, jossa esim. kerätään oppimistehtäviä ja annetaan palautetta, järjestetään aktivoivia verkkokeskusteluja, pidetään tenttejä, ohjataan ja seurataan opiskelijoiden oppimisprosessia.
Moodle on käytössä maailmanlaajuisesti yli kahdessasadassa maassa ja sillä on yli 370 miljoonaa käyttäjää . Moodle täyttää 20 vuotta vuonna 2023. Moodle on laajalti käytössä myös Suomessa.
Moodlea rakennetaan ja kehitetään Moodle-hankkeessa, jota johtaa ja koordinoi Moodle HQ. Sen toimintaa tukee taloudellisesti yli 80 Moodle-kumppaneiden verkosto eri puolilla maailmaa.
Maailmanlaajuinen oppimisympäristö
Luotettu kaikkialla maailmassa
Moodlea käyttävät suuret ja pienet oppilaitokset ja organisaatiot. Moodlen maailmanlaajuinen yli 370 miljoonan käyttäjän määrä (ks. ajantasaiset tilastot) sekä akateemisessa että yrityskäytössä tekee siitä maailman yleisimmin käytetyn oppimisalustan. Suomen korkeakouluissa Moodle on yksi käytetyimmistä verkko-oppimisympäristöistä.
Suunniteltu tukemaan sekä opetusta että oppimista
Yli 15 vuotta jatkuneen sosiokonstruktiivisen pedagogiikan ohjaamana Moodle tarjoaa opiskelijakeskeisiä työkaluja ja yhteistyöhön perustuvia oppimisympäristöjä, jotka mahdollistavat sekä opettamisen että oppimisen.
Helppo käyttää
Yksinkertainen käyttöliittymä, vedä ja pudota - ominaisuudet ja kattavat suomenkieliset ohjeet sekä jatkuvat käytettävyysparannukset helpottavat Moodlen oppimista ja käyttöä.
Maksuton ilman lisenssimaksuja
Moodle on vapaasti saatavilla Open Source - ohjelmistona yleisen GNU-lisenssin mukaisesti. Kuka tahansa voi muokata, laajentaa tai muuttaa Moodlea sekä kaupallisissa että ei-kaupallisissa hankkeissa ilman lisenssimaksuja ja hyötyä Moodlen käytön kustannustehokkuudesta, joustavuudesta ja muista eduista.
Aina ajan tasalla
Moodle-hankkeen avoimen lähdekoodin käyttö merkitsee sitä, että Moodlea tarkistetaan ja parannetaan jatkuvasti sen käyttäjien nykyisten ja muuttuvien tarpeiden mukaisesti.
Moodle omalla kielelläsi
Moodlen monikielisyys varmistaa, ettei verkossa oppimiselle ole kielellisiä rajoituksia. Moodle-yhteisö on alkanut kääntää Moodlea yli 120 kielelle (ja määrä kasvaa). Käyttäjät saavat tukea ja neuvoja yhteisön keskustelupalstoilla eri kielillä (eniten käytössä on englanninkielinen foorumi).
Kaiken kattava oppimisympäristö
Moodle tarjoaa joustavan oppimisympäristön, joka tukee sekä hybridioppimista että verkkokursseja. Ota Moodle käyttöön käyttämällä kurssin tarvitsemia ominaisuuksia, esim. yhteistyöhön tarkoitettuja työkaluja, kuten keskustelualueet, wikit, chatit ja blogit.
Erittäin joustava ja täysin mukautettava
Koska Moodle on avoimen lähdekoodin ohjelma, se voidaan räätälöidä yksilöllisiin tarpeisiin. Sen modulaarinen rakenne ja yhteen toimiva suunnittelu antavat kehittäjille mahdollisuuden luoda lisäosia ja integroida ulkoisia sovelluksia tiettyjen toimintojen saavuttamiseksi. Organisaatiot voivat laajentaa Moodlen toimintaa käyttämällä vapaasti saatavilla olevia laajennuksia ja lisäosia – mahdollisuudet ovat loputtomat!
Skaalautuva mihin kokoon tahansa
Muutamista opiskelijoista miljooniin käyttäjiin Moodlea voidaan skaalata niin pienten hankkeiden kuin suurten organisaatioiden tarpeisiin. Moodle on joustavuutensa ja skaalautuvuutensa ansiosta käytettävissä kaikissa koulutus -, liiketoiminta -, voittoa tavoittelemattomissa, hallinto - ja yhteisöyhteyksissä.
Vankka, turvallinen ja yksityinen
Tietoturvan ja käyttäjien yksityisyyden turvaamiseen turvavalvontatoimenpiteitä päivitetään ja toteutetaan jatkuvasti Moodlen kehitysprosesseissa ja ohjelmistossa, jotta suojaudutaan luvattomalta käytöltä, tietojen häviämiseltä ja väärinkäytöltä.
Käytä milloin tahansa, missä tahansa, millä tahansa laitteella
Moodle on verkkopohjainen, joten sitä voi käyttää mistä tahansa maailmasta. Käyttöliittymä on käytettävissä mobiilisti eri selaimissa ja laitteissa.
Käytettävissä laajat resurssit
Käytä laajaa Moodlen Opettajan opasta ja käyttäjäfoorumeita useilla kielillä, ilmaisia sisältöjä ja kursseja, joita Moodlen käyttäjät jakavat ympäri maailmaa, sekä satoja lisäosia, joita suuri maailmanlaajuinen yhteisö tarjoaa.
Vahvan yhteisön tukemana
Moodle-hanketta tukevat hyvin aktiivinen kansainvälinen kehittäjien ryhmä ja sertifioitujen Moodle-kumppaneiden verkosto. Avoimella yhteistyöllä ja suurella yhteisön tuella hankkeessa saavutetaan nopeita virheiden korjauksia ja parannuksia. Suuria uusia päivityksiä julkaistaan puolen vuoden välein. Tule kanssamme Moodlen yhteisöfoorumeillemme!