Keskustelu MoodleDocsista:Ohje

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Ongelmia käyttäjätunnuksen luomisessa

Pari autenttista kysymystä moodlen ylläpidon ohjenappulasta ja tästä suomenkielisestä moodledocs-wikistä sekä niiden tilapäiset ratkaisut:

1. kysymys
Toimiiko tuo ylläpidon ohjenappula oikein? Se yrittää avata suomenkielisellä puolella sivun https://docs.moodle.org/fi/Teacher_documentation, jota se ei löydä sen sijaan tästä wikistä näyttäisi löytyvän https://docs.moodle.org/fi/Opettajan_opas. Mistähän tuon linkin voisi korjata oikeaksi?
Ratkaisu: Kunsain ensin ratkaistua tuon toisen pulman ja pääsin kirjautumaan wikiin, niin tein sinne Sivusta Teacher_documentation uudelleenohjaussivun sivulle Opettajan_opas , joten tämä pulma ei kiusaa enää ketään muutakaan.
2. kysymys
Vaikka tuon wikin etusivulla kerrotaan, että kaikki ovat tervetulleita muokkaamaan sivustoa, niin editointitilaan siirtymisyritys avaa vain sisäänkirjautumisikkunan, mutta mistään ei löydy konstia käyttäjätunnuksen luomiseen, jotta kirjautuminen olisi mahdollista.
Ratkaisu: Ratkaisu perustui onnistuneeseen arvaukseen, että jospa kaikki kyseisen wikin kieliversiot pelaisivatkin samalla käyttäjätunnuksella? Niinpä menin en-puolelle, jossa käyttäjätunnuksen luominen onnistui ongelmitta. Siirryin sitten takaisin fi-puolelle ja kirjauduin sisään samalla tunnuksella ja homma pelitti!

Toivomus

Voisko joku ylläpidosta käydä tekemässä tämän kirjautumisongelman ratkaisemiseksi tarvittavat muutokset tai ainakin lisätä käyttäjätunnuksen luomisohjeen suomekieliselle kirjautumissivulle. Ajattelin ensin itse tehdä sen, mutta tavallisen käytäjän oikeudet ei näköjään riitä toimintosivujen muokkaamiseen. --Raimo Rintamäki 6. syyskuuta 2008 kello 11.32 (CDT)

Raimo, kiitos muokkauksista ja kommenteista! Kirjautumissivun kanssa kävi nolosti, enkä saanut tekstiä vielä muutetuksi. Täytyy tutustua tarkemmin Mediawikin ohjeisiin. Muokkasin sivua Järjestelmäviesti:Kirjaudu_sisään, mutta tuo teksti ei näy kirjautumissivulla. Lisäksi sellainen outous, että kirjautumissivulla näkyy kirjautumisen jälkeen linkki Mediawikin tunnuksenluontilomakkeelle, mutta ei ennen kirjautumista. Kyseessä voi olla myös Mediawikin puukotus, koska tänne pääsee myös moodle.org-tunnuksella. --Samuli Karevaara 6. syyskuuta 2008 kello 23.33 (CDT)
OK! Hyvä, että asian on nyt työn alla ja korjautuu sitten aikanaan. --Raimo Rintamäki 7. syyskuuta 2008 kello 02.52 (CDT)
No vihdoin löytyi, sivu olikin Mediawiki:Loginprompt. Miksiköhän ei tarttunut hakuhaaviin Mediawikin ohjeistuksesta tuo... Toimisikohan kirjautumisohje nykyisellä, englannista käännetyllä versiolla? --Samuli Karevaara 7. syyskuuta 2008 kello 22.36 (CDT)
Juu, varmaan tuo riittää ainakin, jos kääntäisit suomeksi vielä tuon ohjemallineen linkin "Login help" ja lisäisi siihen mahdollisesti tarvittavan ohjeen palata käyttäjätunnuksen luomisen jälkeen takaisin fi-sivuston puolelle ellei se tapahdu automaattisesti. Mä pyyhkäisen nyt tuolla ohjesivulla olevan tilapäistekstin pois tarpeettomana. --Raimo Rintamäki 8. syyskuuta 2008 kello 04.02 (CDT)
Tein nyt sivun Ohje:Sisäänkirjautuminen ja päivitin tuon mallineen (inhoan muuten tuota sanaa *grin*). --Samuli Karevaara 8. syyskuuta 2008 kello 05.35 (CDT)
Jep, hyvältä näyttää! --Raimo Rintamäki 8. syyskuuta 2008 kello 08.58 (CDT)

Moodle ja Wikiopisto ne yhteen soppii?

Kun totesin, ettei Wikipediassa ollut moodle-artikkelia, tein sinne artikkelityngän ja kerätessäni siihen vähän materiaalilinkkejä, löysin sivut:

Suomenkielinen wikiversity on käynnistetty nimellä Wikiopisto.

Woiskohan tuommoisen vastaavan suomenkielisen hiekkalaatikko-moodlen pystyttää yhteistyössä Wikiopiston kanssa?

Tämä hyödyttäisi varmaan kaikkia moodle-käyttäjäyhteisöjä. Sen sijaan, että kaikki tuhertelevat omien moodleoppaittensa tekemisessä, tämä puuha olisi luontevaa siirtää yhteisölliseen ylläpitoon, jolloin moodle-käyttäjäyhteisöt voisivat keskittyä paremmin varsinaisten kurssiensa toteutuksiin.

--Raimo Rintamäki 7. syyskuuta 2008 kello 04.26 (CDT)

Ohjesivuston kehittämisvinkkejä

  • Sisätöjä voi varmaan aika pitkälle kopioida wikipedian ohjeista ja sitten personoida täälä tarkoitukseen sopiviksi. --Raimo Rintamäki 8. syyskuuta 2008 kello 07.38 (CDT)

Toinen toivomus

Lisäsin äsken tynkä- ja opettajanopas-mallineet kaikille luokan opettajasivuille ja ehdotin sivulla Keskustelu:Opettajan opas, että seuraavaksi pitäisi olemassa olevat sivut linkittää tuohon opetajanopas-navigointimallineeseen ja lisätä niille myös kielilinkit. Tämän vaiheen olisi hyvä tehdä, joku joka jo tuntee moodlen. Minä puuhailen täälä lähinnä opiskellakseni moodlea, joten välttääkseni mahdollisia väärinkäsityksistä aiheutuvia sotkuja toivoisin tähän linkityspuuhaan nyt asiantuntija-apua. --Raimo Rintamäki 8. syyskuuta 2008 kello 08.57 (CDT)

Näyttää hyvältä, suuret kiitokset! Sisältö täällä on vielä hieman surullisessa tilassa, eli sitä on vähän ja harvassa. Eli vielä ei kohteita suomenkielisille linkeille oikein löytyisikään. Omat projektini sallivat suuremmat muokkaukset tänne vasta tuossa loka-marraskuussa, jos silloinkaan. Mutta koetan kurkkia aina välillä ja auttaa säätämisessä jos voin/ehdin. --Samuli Karevaara 9. syyskuuta 2008 kello 00.29 (CDT)

Ongelmia sähköpostiosoitteen vaihtamisessa

Miten täälä voi vaihtaa sähköpostiosoitteen? Se ei näytä onnistuvan samalla tavalla kuin Wikipediassa. --Raimo Rintamäki 12. lokakuuta 2008 kello 02.06 (CDT)

En tiedä, pitää kysyä. Onko sinulla moodle.org-tunnus siis myös? Sieltä tuo ainakin minulla mailiosoitteen kaivoi. Mahtaako osata kaivaa myös muutokset? --Samuli Karevaara 15. lokakuuta 2008 kello 07.26 (CDT)