Ero sivun ”Tekstin muokkaaminen” versioiden välillä

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: {{Managing a Moodle course}} {{Moodle 3.0}} KESKENERÄINEN SIVU The usual way to edit or create text that is part of the visual content of a course is using the Text editor (...)
 
pEi muokkausyhteenvetoa
(6 välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
{{Managing a Moodle course}}
 
{{Moodle 3.0}}
{{Moodle 3.0}}


KESKENERÄINEN SIVU
Yleisin tapa kirjoittaa tai muokata tekstejä Moodlen kurssisisältöön on [[Editorit Moodlessa|tekstieditori]], joita Moodlessa voi olla käytettävissä muutama erilainen. Jos ylläpitäjä on sallinut useamman editorin käyttämisen, muut käyttäjät voivat valita, mitä niistä haluavat käyttää. Moodlen editorit tuottavat HTML-koodia.


The usual way to edit or create text that is part of the visual content of a course is using the [[Text editor]] (also known as the HTML editor).
* [[Editorit Moodlessa]]
* [[Tekstin muotoileminen]]
* [[Monikielisen kurssisisällön toteutus]]


* [[Text editor]]
Käyttäjän mahdollisuudet muokata tekstejä sisältöalueella riippuvat hänen [[Roolit ja oikeudet|roolistaan ja oikeuksistaan]] kyseisessä [[Roolit_ja_oikeudet#Konteksti_.28Context.29|kontekstissa]].
* [[Formatting text]]


The way to edit the text in the content area, depends the current [[Roles|role]] or permissions of the user in a [[Context|context]].  
* Opettaja näkee kurssin etusivulla paljon '''Muokkaa'''-linkkejä tai [[File:editicon.png]] ikoneita, jos '''Muokkaustila päälle''' on valittuna. Jos opettaja napsauttaa kurssiosion, aineiston tai aktiviteetin muokkauslinkkiä, hänelle avautuu HTML-editori tekstien muokkausta varten.


*A teacher will see many [[File:Editicon.PNG]] ("edit settings") icons on a course's home page when "Turn editing on" button has been clicked.  Or they will see the HTML editor and content area within many activities and resources. For example, a teacher can edit the text that appears at the top of a section in a course by clicking on the edit hand icon.  
* Vastatessaan esimerkiksi keskustelualueen viestiin opettaja ja osallistuja näkevät HTML-editorin, mutta eivät voi muuttaa kurssialueen otsikoita.


*A student and a teacher will see the HTML tool when they reply to a forum post but will not have the ability of changing a topic heading in the course. 
==Esimerkki tekstin muokkaamisesta==


==Editing text example==
<gallery caption="Opettajan ja osallistujan näkymät" widths="300px" >
<gallery caption="Teacher view and Student View" widths="300px" >
File:tekstin_muokkaaminen1.png|Tyypillinen muokkausnäkymä
File:Editing text example.PNG|Typical content area. Shows HTML editor on top with text and image in content.
File:tekstin_muokkaaminen2.png|Normaalinäkymä kurssialueella
File:Editing text example after.PNG|Here is what students will see
</gallery>
</gallery>


==Text editing on a Moodle site==
==Moodle-sivuston tekstien muokkaaminen==
 
Ylläpitäjillä on mahdollisuus muokata koko Moodle-sivustoa koskevia tekstejä. Tarkempia tietoja englanniksi on sivulla [https://docs.moodle.org/30/en/Language_customisation Language customisation].
Teachers and administrators should be aware that the Moodle code contains "strings" of text that can be edited though [[Language customisation|customising the language]] on a site wide basis.


==See also==
==Katso myös==


*[[Text editor FAQ]]
*[[Tekstieditori FAQ]]


[[Category:Editing text]]
<!-- [[Category:Editing text]] -->


[[en:Editing text]]
[[en:Editing text]]
[[de:Texte editieren]]
[[de:Texte editieren]]
[[es:Editando texto]]
[[es:Editando texto]]

Versio 4. heinäkuuta 2016 kello 08.42

Moodle 3.0


Yleisin tapa kirjoittaa tai muokata tekstejä Moodlen kurssisisältöön on tekstieditori, joita Moodlessa voi olla käytettävissä muutama erilainen. Jos ylläpitäjä on sallinut useamman editorin käyttämisen, muut käyttäjät voivat valita, mitä niistä haluavat käyttää. Moodlen editorit tuottavat HTML-koodia.

Käyttäjän mahdollisuudet muokata tekstejä sisältöalueella riippuvat hänen roolistaan ja oikeuksistaan kyseisessä kontekstissa.

  • Opettaja näkee kurssin etusivulla paljon Muokkaa-linkkejä tai editicon.png ikoneita, jos Muokkaustila päälle on valittuna. Jos opettaja napsauttaa kurssiosion, aineiston tai aktiviteetin muokkauslinkkiä, hänelle avautuu HTML-editori tekstien muokkausta varten.
  • Vastatessaan esimerkiksi keskustelualueen viestiin opettaja ja osallistuja näkevät HTML-editorin, mutta eivät voi muuttaa kurssialueen otsikoita.

Esimerkki tekstin muokkaamisesta

Moodle-sivuston tekstien muokkaaminen

Ylläpitäjillä on mahdollisuus muokata koko Moodle-sivustoa koskevia tekstejä. Tarkempia tietoja englanniksi on sivulla Language customisation.

Katso myös