Viestiasetukset

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodle 3.0


KESKENERÄINEN SIVU

Ks.


Viesti-ilmoitukset

  • Voit valita omissa asetuksissasi miten Moodle ilmoittaa sinulle erilaisista uusista viesteistä.
  1. Avaa sivun oikeassa yläkulmassa nimesi vieressä oleva pudotusvalikko.
  2. Valitse Asetukset > Viestiasetukset: Pääset sivulle, jolla on pitkä luettelo erilaisista viestityypeistä.
  3. Valitse viestityyppien kohdalla, haluatko saada ilmoituksen ponnahdusikkunassa tai sähköpostiisi.

Käytettävissä olevat valinnat riippuvat käyttäjän roolista ja oikeuksista. Esimerkiksi ylläpitäjä voi saada ilmoituksia varmuuskopioinnista tai sivustolla taphtuneista virheistä.

Ylläpitäjä voi saada Moodlen koodia ja lisäosia koskevia ilmoituksia, jos Automatically check for available updates asetus on päällä sivulla Sivuston hallinta > Palvelin > Päivitysilmoitukset.

Ilmoitus ponnahdusikkunassa

Kun käyttäjä on kirjautunena Moodleen, Viestistä näytetään ilmoitus sivun oikeaan alakulmaan avautuvassa ponnahdusikkunassa. Viestin voi lukea heti tai jättää luettavaksi myöhemmin. Jos viesti jätetään myöhemmäksi, ilmoitusta näytetään, kunnes viesti on luettu.

XMPP/Jabber

XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol) -viestejä on mahdollista lähettää, jos sivulle on konfiguroitu XMPP-palvelin. Tunnukset voi silloin asettaa sivun alareunassa.

Sähköposti

Oletusarvoisesti käyttäjät saavat ilmoituksia vain viralliseen Moodle-sähköpostiinsa. Ylläpitäjä voi sallia lähettämisen myös muihin osoitteisiin. Tämä tapahtuu sivulla Asetukset > Sivuston hallinta > Lisäasetukset kohdassa Notification email overrride. Tällöin käyttäjät voivat valita lisätä toisen sähköpostiosoitteen. Tämä asetus ei vaikuta ilmoituksiin epäonnistuneista kirjautumisista, koska ne eivät mene viestijärjestelmän kautta.

Mobiili-ilmoitukset

Ilmoitukset voidaan lähettää mobiililaitteisiin, jos sivusto ja käyttäjän laite on yhdístetty viestipalveluun.

Estä kaikki viestit, jos lähettäjä ei ole kontaktilistallani

Voit estää viestit henkilöiltä, jotka eivät ole kontaktilistallasi, tekemällä tämän valinnan viestiasetussivun alareunassa.

Katso myös