Miten ryhmät voivat osallistua toistensa keskusteluihin?

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodle 3.11

Jos keskustelualueella on päällä näkyvät ryhmät tai erilliset ryhmät, opiskelijat eivät voi vastata toisissa ryhmissä käytäviin keskusteluihin. Ryhmämoodin voi kuitenkin väliaikaisesti kytkeä pois päältä, ja tarvittaessa sen voi myöhemmin kytkeä takaisin päälle. Moodle muistaa, mitkä keskustelut on käyty missäkin ryhmässä.

Tapaus 1: Vaihtelu Erilliset ryhmät ja Ei ryhmiä -asetusten välillä.

Kun ryhmämoodin kytkee pois päältä, kaikkien ryhmien keskustelut näkyvät samassa näkymässä peräkkäisillä riveillä. Nyt opiskelijat voivat mennä lukemaan tai kirjoittamaan viestejä toistenkin ryhmien keskusteluihin. Kun erilliset ryhmät kytkee takaisin päälle, näkyy taas vain oman ryhmän alkuperäiset viestit. Jos opiskelija on välillä käynyt keskustelemassa toisessa ryhmässä, edes omia viestejään muiden ryhmien keskusteluissa ei pääse enää katsomaan.

Huom! Muista nimetä ryhmäkohtaiset keskustelut niin, että otsikosta näkyy suoraan, minkä ryhmän keskustelu se on, sillä kun ryhmät kytkee väliaikaisesti pois, Moodlen käyttöliittymästä ei pysty päättelemään, minkän ryhmän keskustelusta on alun perin kyse.

Tapaus 2: Vaihtelu Erilliset ryhmät ja Näkyvät ryhmät -asetusten välillä.

Jos näkyvät ryhmät ovat päällä, niin opiskelijat pääsevät välillä katsomaan muita ryhmiä (mutta eivät keskustelemaan), ja kun asetuksen laittaa takaisin erillisiksi ryhmiksi, vain oman ryhmän viestit näkyvät jälleen.