Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Editorit Moodlessa 2.5.

Editorit Moodlessa 2.5

MoodleDocsista
Versio hetkellä 23. kesäkuuta 2014 kello 10.56 – tehnyt Mari Jussila (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun


Moodle 2.5

Moodlessa on tekstin muotoiluun kaksi tekstieditorivaihtoehtoa

1. Yleensä käyttäjät haluavat nähdä tekstin lopputuloksen samalla kun tuottavat tekstiä. Tällaista editoria kutsutaan usein WYSIWYG-, TinyMCE tai Rich Text -editoriksi (Moodlen eri versioissa ja eri organisaatioilla on usein hieman erilaiset editorit)

2. Joskus on kuitenkin tarpeen hyödyntää yksinkertaista tekstinsyöttökenttää; eli sellaista editoria, johon voi kirjoittaa pelkkiä ASCII-merkkejä. Joukkoon voit tarvittaessa kirjoittaa HTML-elementtejä tekstin muotoiluun. Tekstieditoria on käytettävä esimerkiksi jos haluaa tehdä Monikieliset kurssisisällöt tai haluaa puhdistaa tekstinkäsittelyohjelmasta tekstin mukana tulleita muotoiluja.

Pysyvä editorivalinta tehdään omista asetuksista. Oletuksena on ensimmäinen vaihtoehto eli Valitse kohdasta Kun muokkaat tekstiä vaihtoehto Tekstieditori tai Tekstialue.

Kuva 1: Rich text -editori (TinyMCE)
  • säätää editori-ikkunan kokoa sen oikean alakulman säätimellä tai
  • käyttää kokoruututilaa (korostettuna ylimmän painikepalkin oikeassa reunassa) - palaa normaalinäkymään samalla painikkeella.

tinyMCE-editor.png

Kuva 2: Tekstieditori: Tilapäistä tekstieditorikäyttöä varten löytyy Rich text -editorin alimman painikepalkkirivin oikeasta reunasta kuvake HTML.

tekstieditori.png

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten kirjoitan matemaattisia kaavoja Moodlessa?
Tekstin kopiointi MS Wordista Moodleen

Katso tarvittaessa eri Moodle-versioiden mukaiset ohjeet omilta sivuiltaan: Editorit Moodlessa