Aquesta pàgina forma part de la documentació de Moodle en català, tot i que no ha estat traduïda encara. Podeu contribuir obertament a les tasques de traducció. Podeu consultar la Guia d'edició de la documentació i també participar ens els debats del fòrum de traductors de la documentació a moodle.org

Wiki settings: diferència entre les revisions

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
 
(45 revisions intermèdies per 13 usuaris que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
  We mostly are cringe at the thought of a reading/discussing of theories.  
{{final24}}
However, we need to do it; because theories are important to study of the related area. The case is the same for distance education (DE). But, why we need to theory?
{{Wiki}}
  Moore (1994) stated that “there was a need to describe and define the field and to identify the critical elements of the various forms of learning and teaching”.  
 
Similarly, Keegan (1995) said “… a theory gives the foundation on which the structures of need, purpose and administration can be erected”.  
==Com afegim una wiki==
He also added that “theory of distance education will be one which can provide ….which decisions can be taken, with confidence”.
*Amb la edició activada, aneu a la secció o tema on voleu afegir la wiki i premeu l'enllaç "Afegeix una activitat o un recurs" (si no hi fos, trieu "Afegiu una activitat" del menú desplegable) i trieu ''Wiki''.
  Keegan (1986) in his work The Foundation of Distance Education classified theories of DE into three groups as:
*Açò us portarà a la pàgina dels paràmetres de la wiki titulada "S'està afegint un nou Wiki a...".  
  1.Theories of independence and autonomy
 
    o 1960s-1970s
*Si la wiki ja hi és, podeu trobar aquests paràmetres en ''Configuració > Administració de la wiki > Edita paràmetres''.
    o Rudolf Monfred Delling
 
    o Charles A. Wedeneyer
==Paràmetres generals i Paràmetres de la Wiki==
    o Michael Moore
===Nom de la wiki===
  2.Theories of industrialization of teaching
*El nom que doneu ací a la wiki apareixerà com l'enllaç que l'estudiant haurà de prémer en la pàgina principal del curs.
    o Otto Peters
 
  3.Theories of interaction and communication
===Descripció wiki===
    o Böje Holmberg
*Expliqueu ací l'objectiu de la vostra wiki. (Aquesta descripció pot ser un camp obligatori o no en funció dels paràmetres definits per l'administrador.)
    o John A. Baoth
====Mostra la descripció en la pàgina principal del curs====
    o David Seward
 
    o Kevin C. Smith
Si aquesta casella està marcada, la descripció que acabeu d'afegir més amunt apareixerà en la pàgina principal del curs, junt a l'enllaç de la wiki.
    o John S. Danuel
 
[[File:wikisettings.png]]
 
===Nom de la pàgina principal===
*El nom que afegiu ací serà el de la pàgina principal de la nova wiki vostra. És un camp obligatori i, una vegada introduït, ja no es pot canviar.
 
===Mode wiki===
*Podeu triar entre el mode "Wiki individual" en el qual cada estudiant en té la seva o "Wiki col·laborativa" on els estudiants treballen junts en una sola wiki.
 
===Format per defecte===
*Estableix el tipus d'editor per defecte que utilitzarà la vostra wiki. Podeu triar entre:
**HTML - que utilitza l'editor de text habitual
**Creole - un llenguatge d'edició de wikis molt apreciat. Si el seleccioneu, us apareixerà una barra d'edició menuda.[[File:creolenwiki.png]]
**NWiki - un llenguatge d'edició que s'utilitza en el mòdul Nwiki.
 
===Força el format===
Si marqueu aquesta casella, l'estudiant no podrà triar el mètode d'edició de la wiki.
 
===Paràmetres comuns de mòduls===
L'apartat [[Common module settings|Paràmetres comuns de mòduls]] apareix en moltes activitats, a més de la wiki. N'estableix el grau d'interacció entre [[Groups|Grups]] i el Número ID.
 
===Paràmetres de Restriccions d'accés===
L'apartat [[Restrict_access_settings|Restriccions d'accés]] es pot veure en les activitats i recursos de Moodle sempre que s'hagen habilitat les [[Conditional_activities|Activitats condicionades]].  
 
==Rols assignats localment==
 
En ''Configuració > Administració de la wiki > Rols assignats localment'' podeu donar rols addicionals per a aquesta activitat a determinats usuaris.
 
==Permisos de la Wiki==
 
Els permisos de cada rol en l'activitat es poden canviar en ''Configuració > Administració de la wiki > Comprovar els permisos''. (Heu de ser administrador o tenir delegat aquest permís.)
 
[[fr:Ajouter/modifier un wiki]]
[[de:Wiki anlegen]]
[[ja:Wikiを追加/編集する]]

Revisió de 19:57, 27 des 2013

Moodle 2.4



Com afegim una wiki

  • Amb la edició activada, aneu a la secció o tema on voleu afegir la wiki i premeu l'enllaç "Afegeix una activitat o un recurs" (si no hi fos, trieu "Afegiu una activitat" del menú desplegable) i trieu Wiki.
  • Açò us portarà a la pàgina dels paràmetres de la wiki titulada "S'està afegint un nou Wiki a...".
  • Si la wiki ja hi és, podeu trobar aquests paràmetres en Configuració > Administració de la wiki > Edita paràmetres.

Paràmetres generals i Paràmetres de la Wiki

Nom de la wiki

  • El nom que doneu ací a la wiki apareixerà com l'enllaç que l'estudiant haurà de prémer en la pàgina principal del curs.

Descripció wiki

  • Expliqueu ací l'objectiu de la vostra wiki. (Aquesta descripció pot ser un camp obligatori o no en funció dels paràmetres definits per l'administrador.)

Mostra la descripció en la pàgina principal del curs

Si aquesta casella està marcada, la descripció que acabeu d'afegir més amunt apareixerà en la pàgina principal del curs, junt a l'enllaç de la wiki.

wikisettings.png

Nom de la pàgina principal

  • El nom que afegiu ací serà el de la pàgina principal de la nova wiki vostra. És un camp obligatori i, una vegada introduït, ja no es pot canviar.

Mode wiki

  • Podeu triar entre el mode "Wiki individual" en el qual cada estudiant en té la seva o "Wiki col·laborativa" on els estudiants treballen junts en una sola wiki.

Format per defecte

  • Estableix el tipus d'editor per defecte que utilitzarà la vostra wiki. Podeu triar entre:
    • HTML - que utilitza l'editor de text habitual
    • Creole - un llenguatge d'edició de wikis molt apreciat. Si el seleccioneu, us apareixerà una barra d'edició menuda.creolenwiki.png
    • NWiki - un llenguatge d'edició que s'utilitza en el mòdul Nwiki.

Força el format

Si marqueu aquesta casella, l'estudiant no podrà triar el mètode d'edició de la wiki.

Paràmetres comuns de mòduls

L'apartat Paràmetres comuns de mòduls apareix en moltes activitats, a més de la wiki. N'estableix el grau d'interacció entre Grups i el Número ID.

Paràmetres de Restriccions d'accés

L'apartat Restriccions d'accés es pot veure en les activitats i recursos de Moodle sempre que s'hagen habilitat les Activitats condicionades.

Rols assignats localment

En Configuració > Administració de la wiki > Rols assignats localment podeu donar rols addicionals per a aquesta activitat a determinats usuaris.

Permisos de la Wiki

Els permisos de cada rol en l'activitat es poden canviar en Configuració > Administració de la wiki > Comprovar els permisos. (Heu de ser administrador o tenir delegat aquest permís.)