Recursos

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca

Els recursos són continguts: informació que els professors faciliteu als estudiants. Poden ser fitxers preparats i carregats al servidor, pàgines editades directament en Moodle, o pàgines web externes que apareixen al curs.

Moodle permet diferents tipus de recursos:

Pàgina de text

Aquest tipus de recurs és una pàgina simple escrita en text pla.

Disposeu de diferents tipus de formats per ajudar-vos a convertir el text pla en pàgines web d'aspecte agradable. Més informació sobre opcions de format

Pàgina Web

Aquest tipus de recurs facilita la creació d'una pàgina web completa dins de Moodle, especialment si utilitzeu l'editor HTML de Moodle.

La pàgina s'emmagatzema a la base de dades, no com un fitxer, teniu llibertat pràcticament total en l'edició HTML, incloent-hi Javascript.

Enllaça un fitxer o lloc web

Aquest recurs permet que enllaceu a una pàgina web o a fitxers que pugeu a l'àrea de fitxers del curs.

Les pàgines web normalment es mostren com són, mentre els fitxers multimèdia es tractin de manera intel·ligent i es puguin incrustar a la pàgina web. Per exemple, els fitxers MP3 es poden mostrar fent servir un reproductor en flash incorporat, així com els vídeos, animacions flash, etc.

Disposeu de moltes opcions per mostrar el contingut en finestres emergents, finestres amb marcs, etc.

Si el recurs que feu servir és una aplicació web o un altre tipus de contingut que sigui capaç de rebre paràmetres, podeu escollir la informació que s'enviarà, com per exemple el nom d'usuari, direcció de correu, el curs en què està matriculat, etc.

Visualitza un directori

El recurs Directori pot mostrar un directori complet (juntament amb els seus subdirectoris) a l'àrea de fitxers del curs. Els estudiants podran veure tots els fitxers i navegar pels directoris.

Insereix una etiqueta

La inserció d'etiquetes permet col·locar text i imatges entre els items de la pàgina central d'un curs. Les etiquetes permeten inserir HTML, però aneu amb compte si el HTML conté <iframe> ja que poden donar problemes amb la interfície de Moodle.

Vegeu també

Taula de Recursos

Compon una pàgina de text | Compon una pàgina web | Enllaça un fitxer o lloc web | Directori | Desplega un paquet de continguts IMS | Insereix una etiqueta