Detalls d'un Wiki

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca
Nom
és el text identificatiu amb què aquest wiki particular apareixerà en la pàgina principal del curs. També s'utilitza aquest text com a nom de l'arxiu de la pàgina inicial del wiki.
Resum
és un text breu però informatiu que resumeix les característiques d'aquest wiki concret, el seu propòsit i el tipus de material que conté. Aquest camp disposa d'editor HTML, així que serà fàcil introduir estils, taules o imatges. No obstant, és recomanable mantenir aquest sumari de forma molt resumida.
Tipus
estableix l'àmbit del wiki, qui pot escriure i editar canvis. Existeixen tres tipus de wikis: el del professor, el de grups i el d'estudiant. Aquests tres àmbits poden ser combinats amb els tres "modes de grup" de l'assignatura. Per tant, existeixen 9 comportaments diferents del wiki. El professor pot veure i editar tots els wikis en general.
thumb
Aquests diferents tipus de wikis poden utilitzar-se per a diferents situacions. Per exemple, un wiki privat de l'alumne pot utilitzar-se com un diari, amb l'avantatge (i complicació) del sistema de versionat, la possibilitat de mantenir diferents pàgines i adjuntar arxius binaris. Aquesta última possibilitat pot convertir un wiki en un autèntic dipòsit de fitxers a disposició dels alumnes (ells no tenen accés al gestor de fitxers de Moodle). Però a diferència d'un diari, un wiki no és avaluable, i no disposa d'un mecanisme automàtic per a indicar que s'han modificat les pàgines.
Inclou el nom del wiki a cada pàgina
indica si s'ha d'imprimir el títol de cada pàgina com a primera línia de cada pàgina. Permet automatitzar la retolació de la pàgina, però requereix que els noms de les pàgines siguin frases completes amb significat (no poden ser page01, page02, etc.).
Mode HTML
determina el mode en què es tracta el text entrat en el wiki. Per això, especifica també, quin tipus de sintaxi es podrà utilitzar per a escriure en el wiki. Hi ha tres opcions possibles:
  1. Sense HTML: les etiquetes HTML es visualitzen tal qual. Tota la formatació es fa per mitjà d'etiquetes wiki. En aquest mode els filtres funcionen. Convenient si tant vós com els usuaris dominen la sintaxi wiki.
  2. HTML segur: s'utilitzen etiquetes HTML per a indicar formats i estructura. Però només un subconjunt segur d'etiquetes (les no enteses senzillament no es mostren). Les etiquetes s'han d'escriure explícitament, l'editor HTML no està disponible. Cap filtre està actiu en aquest mode. Estableix la màxima seguretat restringint el tipus de text que es pot introduir.
  3. HTML: en aquest mode s'utilitza l'editor HTML per a introduir el text. No obstant, també s'accepten codis de sintaxi wiki per a especificar enllaços ([claudàtors] i CamelCase). Habitualment, aquest serà el mode més convenient. L'editor HTML és també molt segur, no acceptarà codis script executables.
Arxius binaris
si permeteu continguts binaris (p. ex. imatges), teniu dues possibilitats:
  1. podeu penjar i utilitzar les imatges en les pàgines del wiki. Quan editeu una pàgina tindreu un formulari per penjar imatges. Després de penjar una imatge es visualitzarà un codi que podreu incrustar en les vostres pàgines entre claudàtors. Per exemple: [internal://foto1.gif].
  2. podeu adjuntar fitxers a una pàgina wiki per mitjà de l'acció adjunts. La mida està limitada pels paràmetres de Moodle.
Opcions dels enllaços automàtics del wiki - Autoenllaç CamelCase
En certes situacions, potser no voldreu que es creïn automàticament enllaços basats en la notació CamelCase. Si és així, verifiqueu aquest quadre per inhabilitar els enllaços CamelCase.
AVÍS El CamelCase és una característica wiki estàndard i per tant inhabilitar-lo pot fer que un wiki importat no funcioni correctament. Utilitzeu aquesta opció només si esteu absolutament segur que no voleu enllaços CamelCase.
Administració per estudiants
permet atorgar, o no, una sèrie de privilegis d'administració reservats normalment al professorat. Si s'activen, aquestes opcions només tenen efecte en els wikis que puguin ser editats pels participants. Si es desactiven, no apareixeran al menú d'administració. Els detalls es veuran en la part de gestió del wiki.
Nom de la pàgina
Si voleu que el nom de la pàgina inicial sigui quelcom diferent del nom del wiki, podeu especificar el nom aquí. Aquest nom serà el de la primera pàgina del wiki en cada nova instància d'aquest wiki.
Si deixeu aquest camp en blanc, el nom de la pàgina inicial serà el nom del wiki (si no seleccioneu una pàgina en el camp 'pàgina inicial').
Tria una pàgina inicial
Aquest és el contingut inicial amb el qual podeu omplir el wiki.
Si voleu posar-hi un contingut inicial, creeu-lo en fitxers de text i pengeu-lo en un directori de l'àrea de fitxers del curs. Després seleccioneu un dels fitxers com a pàgina inicial. Totes les pàgines d'aquest directori es convertiran en el contingut de cada nova estructura wiki que es creï en aquest wiki i la pàgina seleccionada serà la pàgina inicial.