TY-Kurssialueen sisältöjen kopioiminen vanhalta kurssilta uudelle kurssille

MoodleDocsista
Versio hetkellä 14. heinäkuuta 2023 kello 11.42 – tehnyt Petri Hörkkö (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kurssialueen sisältöjen kopioiminen

Voit kopioida Moodlessa kurssiesi sisältöjä toisille kursseillesi. Kopiointi onnistuu, kun olet opettajana sekä uudella että vanhalla kurssilla.

Käyttäjät (opiskelijat ja opettajat) tai käyttäjien kurssille tuomat tiedot, kuten keskustelut, tehtävänpalautukset ja arvioinnit eivät kopioidu uudelle kurssille.

Kun haluat kopioida kurssiltasi sisältöjä toiselle kurssillesi, toimi seuraavasti:

1) Tilaa (tarvittaessa) uusi kurssialue tilauslomakkeella

2) Uudella kurssilla tuo-toiminnolla (Kickstart-mallipohien alta oman kurssin riviltä oikeasta reunasta "Tuo kurssi" tai jos olet valinnut tyhjän tai jonkin sisällöllä olevan mallipohjan, kurssivalikon Lisää > Kurssin uudelleenkäyttö ja valintalaatikon Tuo) saat tuotua vanhan kurssialueen sisällön tai osan siitä (ei kuitenkaan kurssilla tuotettua sisältöä).

3) Määrittele "Alkuperäisasetuksista", mitkä sisällöt kurssialueelta kopioidaan.

  • a) koko kurssi: Jos haluat tehdä kopion koko kurssin rakenteesta ja sisällöistä, jätä valituksi kaikki kohdat ja klikkaa "Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen", jolloin pienen odotuksen jälkeen tuonti on valmis.
  • b) osa kurssista: Jos haluat tehdä vielä valintoja mitä sisältöjä haluat tuoda vanhalta kurssilta, niin klikkaa '"Seuraava'".
    • Seuraavaksi voit valita vielä yksityiskohtaisemmin, mitkä kurssin sisällöt kopioidaan. Oletuksena on valittuna kaikki kurssin sisällöt. Voit poistaa kaikki valinnat ja valita yhden aktiviteetin tai kopioida kaikki (ja poistaa turhat kopiokurssilta lopuksi). Paina "Seuraava".
    • Paina "Suorita tuonti" ja "Jatka" kun tuonti on valmis.
  • Nyt sinulla on uudella kurssialueellasi alkuperäisen kurssialueen rakenne ja sisällöt kopioina.
HUOM! Jos kopioit/toit Turnitin-tehtäviä uudelle kurssille, sinun täytyy vielä suorittaa uudella kurssilla kurssin navigaatiosta Lisää > Kurssin uudelleenkäyttö takaa löytyvä Nollaa (valintalaatikon valinta) -toiminto (in English: Reset course - MoodleDocs). Kun tarve on nollata / alustaa vain turnitin-tehtävät klikkaa sivun lopusta Nolla kurssi -painiketta. Tällöin kurssille kopioidut/tuodut Turnitin-tehtävät tulevat alustetuiksi eivätkä ole linkitettynä kurssille, jolta sisällön toit tälle kurssille.

Tarkista vielä nämä kopioinnin jälkeen

  • Muista muokata uudella kurssilla aktiviteettien ajastukset ja ohjeiden päivämäärät uuden kurssin aikataulun mukaisiksi. Kannattaa myös nimetä kurssit esimerkiksi vuosilukujen avulla selvästi niin, että opiskelijat ja opettajat erottavat ne toisistaan.
  • Tarkista, että uudella kurssillasi on sama määrä aiheita/osioita kuin alkuperäisellä kurssillasi. Saat lisättyä kurssin aiheiden/viikkojen/tiilien määrää kurssin ollessa muokkaustilassa kurssin ohjelman oikeasta alakulmasta +Lisää aiheita / viikkoja / tiiliä -toiminnolla.
  • Jos sinulla on tarve siirtää joidenkin aktiviteettien (esim. keskustelualue, wiki, tietokanta) sisältöjä uudelle kurssille, ota yhteyttä Moodle-tukeen (helpdesk@utu.fi), niin selvitämme, saadaanko haluamasi sisällöt siirrettyä uudelle kurssille.

Voit kysyä lisäohjeita kurssin kopiointiin Moodle-tuesta helpdesk@utu.fi