Moduulien yleiset asetukset aktiviteeteissa

MoodleDocsista
Versio hetkellä 28. helmikuuta 2023 kello 12.22 – tehnyt Olli Haajanen (keskustelu | muokkaukset) (pientä muokkausta)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Aineistoille ja aktiviteeteille yleiset moduulien asetukset ovat periaatteiltaan toisiaan vastaavat, mutta aktiviteeteille on enemmän yleisiä asetuksia.

"Moduulien yleiset asetukset" ovat ko. aktiviteetin asetuksissa. Päästäksesi aktiviteetin asetuksiin, joko

  • laita kurssin muokkaustila päälle ja klikkaa aktiviteetin perässä olevaa Muokkaa-valikkoa (3 pistettä) tai
  • avaa aktiviteetti ja valitse Asetukset.
M401moduulien ylasetukset.png
M401rajoita paasy5.png

Näkyvyys opiskelijoille

Aktiviteetti näytetään oletusarvoisesti opiskelijoille.

Jos haluat piilottaa aktiviteetin opiskelijoilta, valitse asetuksista "Piilota". Piilotettu aktiviteetti näkyy opettajalle harmaana ja ohessa on teksti "Piilotettu opiskelijoilta".

Tunnistenumero

Tunnistenumero määritellään vain siinä tapauksessa, että kurssin arvioinnit halutaan laskea opettajan määrittelemällä laskukaavalla. Jos et määrittele omia laskukaavoja, jätä tunnistenumero tyhjäksi.

Tunnisteen voi myös luoda myöhemmin arviointikirjasta käsin. Katso tarkemmin sivulta: Kurssilla annetut arvioinnit ja tarkempi ohje laskukaavan määrittämiseen.

Pakota kielivalinta

Uusi ominaisuus
Moodle 4.1

Voit halutessasi pakottaa aktiviteetin oletuskielen. Suosittelemme kuitenkin, ettei pakotettua kielivalintaa käytetä, sillä yleensä on parempi antaa käyttäjän itse valita, millä kielellä aktiviteetti hänelle näytetään. Tyypillisimmin valikossa ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Ryhmämoodi

Jos olet luonut Moodle-kurssillesi ryhmät ja aktiviteetti tukee ryhmien käyttöä (esim. Keskustelu), määrittele ryhmien toiminta. Ryhmätoiminnossa on kolme vaihtoehtoa:

  1. Ei ryhmiä - kaikki kurssialueen osallistujat ovat yhtä samaa yhteisöä. Esim. kaikki kurssin opiskelijat keskustelevat samalla keskustelualueella.
  2. Erilliset ryhmät - jokainen ryhmä voi nähdä ainoastaan oman ryhmänsä tuottamat sisällöt, muiden ryhmien työt ja osallistujat ovat näkymättömiä. Esim. opiskelija näkee vain oman ryhmänsä keskustelualueen.
  3. Näkyvät ryhmät - jokainen osallistuja työskentelee omassa ryhmässään, mutta voi nähdä myös toisten ryhmien tuotokset esim. keskusteluviestit. Esim. opiskelija voi osallistua vain oman ryhmänsä keskusteluun, mutta näkee myös muiden keskustelun.

Ryhmittely

Jos kurssillasi on useanlaisia ryhmiä, voit hyödyntää ryhmittelyä. Tässä voit määritellä, millä ryhmittelyllä tehtävä tehdään. Lue lisää sivulta Ryhmien ja ryhmittelyjen idea.

Rajoita pääsy

Voit rajata aktiviteettin pääsyä ja näkyvyyttä haluamiesi kriteerien mukaisesti:

Kuvankaappaus kohdasta Rajoita pääsy
Pääsyn rajoitukset


Huom. Jos sinulla ei näy kaikki kuvan vaihtoehdot, voi olla että toiminto ei ole käytössä kurssillasi. Esim.

  • Aktiviteettien suoritus - ota ensi suoritusten seuranta käyttöön kurssin asetuksista.
  • Ryhmä - luo ensin ryhmät kurssillesi.
  • Ryhmittely - luo ensin ryhmittely kurssillesi.

Huomaa ryhmäkeskusteluissa: Keskustelualuella pääsyä voi rajoittaa myös Ryhmämoodi-asetuksella.

Esimerkki Rajoita pääsyn hyödyntämisestä: Kun haluat säätää Keskustelualueen näkyvyyttä siten, että opiskelijoiden tulee kirjoittaa kommentti 23.2. klo 23 mennessä, lisää pääsyrajoitukset seuraavasti:

M401rajoita paasy2.png

Näin opiskelijoilla näkyy Keskustelualueen kohdalla, mihin saakka keskustelu on avoinna:

M401rajoita paasy3.png

Jos opiskelija ei kirjoita kommenttia ko. pvm ja kellonaikaan mennessä, hän ei saa ko. aktiviteetista suoritusmerkintää.

Suoritusten seuranta

Jos moduulien yleisissä asetuksissa näkyy kohta "Suoritusten seuranta" olet ottanut opiskelijoiden edistymisen seurannan käyttöösi kurssialueen yleisistä asetuksista. Suoritusten seurannassa tarjolla olevat asetusvaihtoehdot vaihtelevat aktiviteetin mukaan, ks. Suoritusten seuranta.