Edistymisen seuranta-lohko

MoodleDocsista
Versio hetkellä 16. joulukuuta 2021 kello 11.08 – tehnyt Margit Koivumaa (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Yleistä Edistymisen seuranta -lohkosta

Monet organisaatiot ottaneet käyttöönsä Edistymisen seuranta -lohko. Joissakin organisaatioissa saattaa tästä lohkosta olla käytössä myös tätä edeltänyt Suoritusmittari.

 • Edistymisen seuranta on opiskelijoiden työkalu, jonka avulla he pystyvät visuaalisesti seuraamaan kurssille etenemistään.
 • Värikoodien avulla opiskelija näkee nopeasti, missä vaiheessa hän on opiskelussaan.
 • Yleiskatsaus opiskelijoista -sivulta opettaja näkee helposti kaikkien opiskelijoiden edistymisen kurssilla.
 • Edistymisen seurannan voi ottaa käyttöön sen jälkeen kun ensin laittaa kurssin asetuksista päälle Suoritusten seurannan.
 • Kun suoritusten seuranta on käytössä, opiskelija näkee ympyrädiagrammina edistymisensä Katsaus kursseistani -sivulla. Malline:Moodle 3.3

Ominaisuudet

Edistymisen seuranta on työkalu opiskelijoiden oman kurssisuorituksen etenemisen visualisointiin palkin avulla. Opiskelija näkee jo tehdyt aktiviteetit ja luetut aineistot. Värikoodisto kertoo opiskelijalle nopeasti yhdellä silmäyksellä kurssin pakollisten tehtävien tilanteen ja mitä vielä on suorittamatta. Värit auttavat myös konkretisoimaan mistä määräajoista opiskelija on ehkä myöhästynyt.

Opettaja valitsee edistymisen seurantaan ne aktiviteetit ja aineistot, joiden suorittamista seurataan ja määrittelee mihin ajankohtaan mennessä ne tulisi olla valmiina (esimerkiksi tehtävä palautettuna) tai käsiteltyinä (esimerkiksi video katsottuna).

Opiskelijoilta piilotetut aineistot/aktiviteetit eivät näy lohkossa.

edistymisenseuranta.png

Yleiskatsaus opiskelijoista

Opettajalle näkyy myös yhteenvetosivu kurssilaisten edistymisestä. Opettaja näkee nopeasti, jos osa opiskelijoista on jättänyt esimerkiksi palauttamatta tehtävän.

Opiskelija voi lisätä Edistymisen seurannan myös omalle Katsaus kursseistani -sivulle, jolloin se poimii kaikkien kurssien suoritustilanteen samaan lohkoon (kaikilta niiltä kursseilta, joilla Edistymiisen seuranta on käytössä).

Käyttöönotto

 1. Laita kurssille päälle Suoritusten seuranta kurssin asetuksista: Ylläpito > Muokkaa asetuksia > Suoritusten seuranta > Ota opiskelijoiden suoritusten seuranta käyttöön > Kyllä.
 2. Laita muokkaustila päälle.
 3. Tee kurssin aineistot ja aktiviteetit kurssille.
 4. Määrittele milloin kohde on suoritettu tehtävän/aineiston asetuksissa: Muokkaa asetuksia > Opiskelijoiden edistyminen > Suoritusten seuranta.
 5. Lisää Edistymisen seuranta -lohko. Suoritusten seurannassa olevat aineistot ja aktiviteetit ilmaantuvat automaattisesti Edistymisen seuranta -lohkoon.
 6. Siirrä lohko haluamaasi paikkaan kurssialueella m29 siirto.png
 7. Halutessasi muokkaa lohkon asetuksia ratas.png. Ohjeet asetuksista löytyvät info.png-symboleiden takaa. Voit mm. valita, mitkä suoritusten seurannassa olevat aktiviteetit näkyvät Edistymisen seuranta -lohkossa tai rajata lohkon näkyvyyden tietylle ryhmälle.

edistymisenseuranta2.png

Ks. ed. ohje videona