Suoritusmittari

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Malline:Moodle 3.0

Yleistä suoritusmittarista

Suoritusmittari-lohko on lisäosa, joka ei kuulu Moodlen perusvalikoimaan. Monet organisaatiot ovat sen kuitenkin ottaneet käyttöön. Joissakin organisaatioissa saattaa tästä lohkosta olla käytössä myös muita nimiä kuten suoritustaso tai progress bar. Suoritusmittaria ei enää päivitetä ja sen tilalle on tullut Edistymisen seuranta.

Ominaisuudet

Suoritusmittari on lohko opiskelijoiden oman kurssisuorituksen etenemisen visualisointiin. Opiskelija näkee omasta suoritusmittaristaan jo tehdyt aktiviteetit ja luetut aineistot. Värikoodisto kertoo opiskelijalle nopeasti yhdellä silmäyksellä kurssin pakollisten tehtävien tilanteen ja mitä vielä on suorittamatta. Värit auttavat myös konkretisoimaan mistä määräajoista opiskelija on ehkä myöhästynyt.

Opettaja valitsee suoritusmittariin ne aktiviteetit ja aineistot, joiden suorittamista mittarilla valvotaan ja määrittelee mihin ajankohtaan mennessä ne tulisi olla valmiina (esimerkiksi tehtävä palautettuna) tai käsiteltyinä (esimerkiksi video katsottuna).

Suoritusmittarin yleinen esittelyvideo.

Yhteenvetosivu

Opettajalle näytetään myös yhteenvetosivu kaikkien kurssilaisten suoritustilanteesta. Näin opettaja näkee nopeasti, jos osa opiskelijoista on jättänyt esimerkiksi valmistautumatta lähiopetukseen.

Opiskelija voi lisätä suoritusmittarin myös omalle Katsaus kursseistani -sivulle, jolloin suoritusmittari poimii kaikkien kurssien suoritustilanteen samaan lohkoon (kaikilta niiltä kursseilta, joilla suoritusmittari on käytössä).

Käyttöönotto

Suoritusmittari lisätään kursseille, kuten muutkin lohkot. Laita muokkaustila päälle ja valitse "Suoritusmittari" Lisää lohko -lohkosta (yl. vasemmalla Asetukset-lohkon alapuolella). Lisättyäsi lohkon voit siirtää sen kurssillasi vasempaan tai oikeaan reunaan muokkaustilan siirtotyökalulla (m29 siirto.png).

Asetukset

Luo ensin kurssillesi aktiviteetteja ja aineistoja. Suoritusmittari kannattaa ottaa käyttöön vasta, kun kaikki pakolliset tehtävät ja materiaalit on lisätty kurssille. m29 suoritusmittari1.png

  1. Lisää suoritusmittariin joko vain tietyt aineistot/aktiviteetit valvottavaksi (aloita asetukset tyhjästä) tai kaikki kurssin aineistot/aktiviteetit (esitäytetyt asetukset).
  2. Saat säädettyä kunkin aineiston/aktiviteetin valvontaa suoritusmittarissa valitsemalla sen kohdalta lohkon asetussivulla (Kyllä/Ei). "Ei" valitaan siis niihin, joiden ei haluta näkyvän suoritusmittarissa ja "Kyllä" valvottaviin sisältöihin.
  3. Aseta päivämäärä, mihin mennessä suoritus tulisi olla tehtynä (joissakin aktiviteeteissa saattaa jo olla määräaika määriteltynä eli käytä tässä selkeyden vuoksi samaa päivämäärää, paitsi, jos annat lisäaikaa palautukselle).
  4. Tallenna asetukset

Opiskelijoilta piilotetut aineistot/aktiviteetit näkyvät opiskelijoille suoritusmittarissa vasta sitten, kun ne on asetettu näkyviksi kurssialueella.

Katso asetusten säätämisestä tarvittaessa oma videonsa.