Etusivu

MoodleDocsista
Versio hetkellä 23. elokuuta 2019 kello 12.27 – tehnyt Margit Koivumaa (keskustelu | muokkaukset) (Lisätty osallistujat kohtaan Osallistujat (Käyttäjähallinta))
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Suomenkielinen Moodle-dokumentaatio versioille 3.0 ja siitä eteenpäin. Jos organisaatiossasi käytetään vanhempaa versiota, katso 2x-versioiden dokumentaatio.

Tämä on Moodle-käyttäjien kaikille avoin, yhteinen, suomenkielinen Moodle-opas. Täältä löydät ohjeita opettajille ja ylläpidolle versiosta 3.0 alkaen.

Tarkista oman organisaatiosi Moodle-ylläpidolta, mikä Moodle-versio teillä on käytössä.

Päivitys

Opasta päivitetään pääosin Helsingin yliopiston (HY) Opetusteknologiapalveluissa. Muut Moodlea käyttävät organisaatiot ovat erittäin tervetulleita osallistumaan päivitystyöhön. Oppaaseen voi lisätä myös omia organisaatiokohtaisia ohjeita ja linkkejä muualla oleviin ohjeisiin.

Suomenkielisen Moodle-oppaan muokkausperiaatteet on sovittu Moodle-ringissä, kansallisessa Moodlea käyttävien organisaatioiden verkostossa.

Opasta päivitetään säännöllisesti aina uuden version käyttöönoton myötä. Päivitykset pyritään tekemään puolivuosittain.

Ennen kuin muokkaat sivuja:

Jos sinulla on kysyttävää muokkauksesta, voit ottaa yhteyttä HY:n opetusteknologiapalveluihin moodle (at) helsinki.fi.

Huom. Emme pysty tarjoamaan tukipalvelua Moodlesta HY:n ulkopuolisille. Vertaistukea saat mm. Facebookin "Moodle-juttuja ihan kaikille" -ryhmässä. Autamme kuitenkin aina mielellämme Moodle-asiantuntijoita ja organisaation vastuuhenkilöitä alkuun organisaation omien ohjeiden lisäämisessä.

Moodle-rinki

Moodle-rinki on itseorganisoituva, suomalaisten oppilaitosten ja niiden yhteistyökumppaneiden, lähinnä opetuksen kehittäjien ja ylläpitäjien, verkosto.

Moodle-ringin toimintaa ja muutakin Moodle-yhteistyötä varten on myös perustettu postilista: moodle-fi at uta.fi. Listalle liittymisen ohjeet ja arkisto.

Moodle-rinki kokoontuu tarpeen mukaan, yleensä pari kertaa lukuvuodessa (syksyisin ja keväisin). Moodle-ringin tapaamiset järjestetään vuorotellen eri organisaatioissa. Ks. Tapaamisen järjestäjän muistilista.

Tulossa / ehdota käsiteltäviä asioita:

Menneet tapaamiset / muistiot:

Aiheesta muualla