Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Rivi 34: Rivi 34:


== Ohjeet ==
== Ohjeet ==
Sivuja on helppo [[MoodleDocs:Ohje|muokata]] - kannattaa ensin harjoitella muokkaamista [[Hiekkalaatikko|hiekkalaatikossa]]. Harjoittele hiekkalaatikossa perustoiminnot ja tutustu [[Muokkaussuositukset|muokkauksen suosituksiin]], ennen kuin muokkaat varsinaisia oppaita.
Sivuja on helppo [[MoodleDocs:Ohje|muokata]] - kannattaa ensin harjoitella muokkaamista [[Hiekkalaatikko|hiekkalaatikossa]]. Harjoittele hiekkalaatikossa perustoiminnot ja tutustu [[Muokkaussuositukset|muokkauksen suosituksiin]], ennen kuin muokkaat varsinaisia sisältöjä, erityisesti oppaita.


[[en:]]
[[en:]]

Versio 17. marraskuuta 2014 kello 07.37

Tervetuloa

Tervetuloa Moodle Docs -sivustolle! Näille sivuille on on koottu kaikille Moodlen käyttäjille yhteinen, suomenkielinen Moodle 2 -dokumentaatio. Moodle Docs on siis Moodlen opas, joka kaiken aikaa kehitetään edelleen Moodle-versioiden mukaisesti muokata. Alta löytyvä opettajan opas perustuu Helsingin yliopiston opetusteknologiakeskuksessa laadittuun opettajan oppaaseen, joka on siirretty 2013 alkuvuodesta tänne muidenkin Moodle-käyttäjien hyödynnettäväksi. Tästä johtuen esim. linkit usein kysyttyihin kysymyksiin ohjaavat tällä hetkellä Helsingin yliopiston wikipalveluun (avoin kaikille).

Tällä hetkellä opettajan oppaassa on ohjeet 2.4 ja 2.5 versioiden käyttöön. Organisaatiokohtaiset ohjeet kerätään erillisille sivuille, jotta opas pääosin palvelisi mahdollisimman monia Moodlen suomenkielisiä käyttäjiä.


Moodle-oppaita

Suositeltuja sivuja saa lisätä:

  • Opettajille:
  • Ylläpitäjille:
  • Ohjelmoijille:

Moodlerinki

Moodlerinki on itseorganisoituva, suomalaisten korkeakoulujen ja niiden yhteistyökumppaneiden; lähinnä opetuksen kehittäjien ja ylläpitäjien verkosto. Moodlerinki kokoontuu tarpeen mukaan, yleensä pari kertaa lukuvuodessa; syksyisin ja keväisin.

Moodleringin muistiot ovat vuosina 2008-2014 toimineet Helsingin yliopiston wikipalvelussa. Vuodesta 2015 yhteistyöverkosto alkaa kirjaamaan muistiot tänne docs.moodle.orgin alle. Moodleringin toimintaa ja muutakin Moodle-yhteistyötä varten on myös perustettu postilista: moodle-fi at uta.fi. Listalle liittymisen ohjeet ja arkisto.

Aiheesta muualla

Ohjeet

Sivuja on helppo muokata - kannattaa ensin harjoitella muokkaamista hiekkalaatikossa. Harjoittele hiekkalaatikossa perustoiminnot ja tutustu muokkauksen suosituksiin, ennen kuin muokkaat varsinaisia sisältöjä, erityisesti oppaita.