Etenemistyökalu

MoodleDocsista
Versio hetkellä 17. joulukuuta 2007 kello 14.24 – tehnyt Pasi Liimatta (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Etenemistyökalu (Thesis Completion Tool) on standardoimaton aktiviteettimoduuli. Sen avulla ohjaaja ja opiskelija voivat vaiheistaa ja aikatauluttaa opinnäytetyön, luoda opinnäytteelle etenemissopimuksen sekä seurata opinnäytetyöprosessin etenemistä.

Työkalu koostuu kahdesta osasta:

Etenemissopimuksella opiskelija sopii ohjaajan kanssa työnsä aikataulusta ja opinnäytetyöprosessiin liittyvistä tapahtumista.
Aikataulutyökaluun opiskelija kirjaa etenemissuunnitelman toteutumisen ja ohjaaja voi seurata työn etenemistä.

Ohjaaja hyväksyy valmiin etenemissopimuksen. Hän voi omasta näkymästään tarkastella opiskelijoiden etenemissopimuksia ja opinnäytetöiden pysymystä laadituissa aikatauluissa.

Asennus ja käyttöönotto

Jotta etenemistyökalua voitaisiin käyttää, on se ensin asennettava Moodle-palvelimelle. Yleensä oppilaitoksen Moodlea hallinnoi tietotekniikasta, opetusteknologiasta tai opiskelun tukipalveluista vastaava yksikkö, esimerkiksi ATK-keskus.

Asennuksen jälkeen työkalu on liitettävissä Moodle-kurssiin. Kirjaudu Moodleen opettajatunnuksillasi ja avaa kurssi, jota aiot käyttää graduryhmäsi (tms.) ohjaamisessa. Laita kurssin muokkaustila päälle. Etenemistyökalu on palvelinasennuksen jälkeen lisättävissä kohdasta "Lisää aktiviteetti". Anna etenemistyökalulle nimi ja valitse näkyykö työkalu opiskelijoille. Tallenna lopuksi tiedot.

Käyttö

Opinnäytetöiden ohjaaja päättää Moodlen ja siihen liittyen myös etenemistyökalun käytöstä ohjattaviensa ryhmässä. Käyttötavat ja -tavoitteet on syytä suunnitella etukäteen ja informoida niistä opiskelijoita.

Etenemissopimuksella opiskelija laatii opinnäytetyön aikataulusuunnitelman, jonka hän lähettää ohjaajalle hyväksyttäväksi. Ohjaaja voi hyväksyä sopimuksen tai pyytää täsmentämään aikataulua. Tieto opiskelijan lähettämästä suunnitelmasta tulee ohjaajan sähköpostiin. Ohjaaja näkee listan kaikista opinnäytetyötä tekevistä opiskelijoistaan ja heidän suunnitelmiensa tilasta (esim. odottaa vahvistusta, korjattavana, hyväksytty).

Aikataulutyökaluun opiskelija merkitsee opinnäytetyön kunkin vaiheen toteutumisen (aloittamatta, tekeillä tai valmis). Ohjaaja voi seurata omasta aikataulunäkymästään suunnitelman toteutumista.

Lisäohjeistusta ja käytännön esimerkkejä etenemistyökalun käyttämiseen täältä.