Miten luon ryhmille omat keskustelualueet?

Loikkaa: valikkoon, hakuun


Moodle 3.6

  1. Luo ensin ryhmät: Osallistujat > Ryhmät > Luo ryhmä > Ryhmän nimi > Tallenna. Lisää opiskelijat ryhmiin.
  2. Luo Keskustelualue: > Laita kurssille muokkaustila päälle (Asetukset-valikko) > Lisää aktiviteetti tai aineisto > Keskustelualue.
  3. Anna keskustelualueelle nimi esim. "Ryhmäkeskustelu". Voit myös hyödyntää muita asetuksia tarvittaessa.
  4. Laita keskustelualueen asetuksiin ryhmämoodi päälle: Moduulien yleiset asetukset > Ryhmämoodi: näkyvät ryhmät (opiskelijat näkevät toiset ryhmät, mutta eivät voi keskustella muuta kuin omassa ryhmässään) TAI erilliset ryhmät (ryhmän jäsenet näkevät vain oman ryhmänsä keskustelut).
  5. Tallenna.

Vinkkejä opettajalle:

  • Jos opiskelija kuuluu ko. Moodle-alueella useampaan ryhmään, saatat tarvita myös ryhmittelyä. Luo silloin oma ryhmittely keskustelua varten ja lisää ryhmittelyyn ne ryhmät, joissa keskustelu käydään. Tämän jälkeen ota ko. ryhmittely käyttöön keskustelun asetuksissa.
  • Jos katsot kurssia opiskelijan roolissa, et näe ryhmäkeskustelualuetta ryhmäläisenä, ellet ensin lisää itseäsi ryhmään.
  • Kun haluat lukea vain yhden ryhmän keskustelua, valitse ryhmä pudotusvalikosta ko. keskustelualueella.
  • Kun lähetät viestin tietylle ryhmälle, valitse ensin ryhmän pudotusvalikosta. Jos haluat lähettää saman viestin useampaan ryhmään, viestin yhteydessä valitaan lähetä kopio viestistä kaikille ryhmille.