Miten luon ryhmille omat keskustelualueet?

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Moodle 3.6

 1. Luo ensin ryhmät: Osallistujat > Ryhmät > Luo ryhmä > Ryhmän nimi > Tallenna. Lisää opiskelijat ryhmiin. Tai jos haluat, että opiskelijat valitsevat itse ryhmänsä, hyödynnä Ryhmävalintaa.
 2. Luo Keskustelualue: > Laita kurssille muokkaustila päälle (Asetukset-valikko) > Lisää aktiviteetti tai aineisto > Keskustelualue.
 3. Anna keskustelualueelle nimi esim. "Ryhmäkeskustelu". Voit myös hyödyntää muita asetuksia tarvittaessa.
 4. Laita keskustelualueen asetuksiin ryhmämoodi päälle: Moduulien yleiset asetukset > Ryhmämoodi: näkyvät ryhmät (opiskelijat näkevät toiset ryhmät, mutta eivät voi keskustella muuta kuin omassa ryhmässään) TAI erilliset ryhmät (ryhmän jäsenet näkevät vain oman ryhmänsä keskustelut).
 5. Tallenna.

Vinkkejä opettajalle:

 • Jos opiskelija kuuluu ko. Moodle-alueella useampaan ryhmään, saatat tarvita myös ryhmittelyä. Luo silloin oma ryhmittely keskustelua varten ja lisää ryhmittelyyn ne ryhmät, joissa keskustelu käydään. Tämän jälkeen ota ko. ryhmittely käyttöön keskustelun asetuksissa.
 • Jos katsot kurssia opiskelijan roolissa, et näe ryhmäkeskustelualuetta ryhmäläisenä, ellet ensin lisää itseäsi ryhmään.
 • Kun haluat lukea vain yhden ryhmän keskustelua, valitse ryhmä pudotusvalikosta ko. keskustelualueella.
 • Kun lähetät viestin tietylle ryhmälle, valitse ensin ryhmä pudotusvalikosta.
 • Kun haluat laittaa saman viestin kaikille, valitse viestin asetuksista "Lähetä kopio viestistä kaikille ryhmille". Tällöin viesti kopioituu kaikille ja opiskelijat pystyvät vastaamaan siihen.
 • Jos valitset "Kaikki osallistujat", mutta valintaa ei ole kohdassa "Lähetä kopio viestistä kaikille ryhmille", opiskelijat eivät pysty vastaamaan ko. viestiin oman ryhmän keskustelualueellaan vaikka viesti näkyy heille.