Difference between revisions of "Talk:Embedded Answers (Cloze) question type"

From MoodleDocs
(Created page with "Re: Note: The equal sign (=) doesn't seem to work with SHORTANSWER. Most people work with the HTML Editor as a WYSIWYG editor and some code gets inserted. Compare: '''Not wor...")
 
 
(20 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 1: Line 1:
Re: Note: The equal sign (=) doesn't seem to work with SHORTANSWER.
+
= Troubleshooting =
 +
== The equal sign (=) doesn't seem to work with SHORTANSWER. ==
  
Most people work with the HTML Editor as a WYSIWYG editor and some code gets inserted. Compare:
+
On occasion, the Atto editor can insert HTML code, without your knowledge, into the text between { and } with the result that the Cloze question does not work as expected.
'''Not working:''' (from the code view/HTML view in the editor)
 
Present career {:SA:=pop star~<span>=</span>famous pop star} or
 
Present career {:SA:=pop star~<span>%100%</span>famous pop star}
 
  
'''Working:''' (after cleaning up the span tags)
+
For example, if you have the following question text:
Present career {:SA:=pop star~=famous pop star}
 
Present career {:SA:=pop star~%100%famous pop star}
 
  
Solution: go into HTML view and clean up any tags in the shortcode between the start { and end }
+
Moodle is the {:SA:=best~=leading} LMS.
 +
 
 +
the question must contain exactly {:SA:=best~=leading}. However, it is possible that the Atto editor has inserted an HTML tag, for example a &lt;span&gt; tag as follows:
 +
 
 +
Moodle is the {:SA:=best~&lt;span&gt;=&lt;/span&gt;leading} LMS.
 +
 
 +
This can only be revealed if you view the HTML code of the question text. Check [https://docs.moodle.org/310/en/Text_editor#Displaying_the_HTML_code Displaying the HTML code] to see how to do it.
 +
 
 +
So, if the Cloze question is not working as it should, check that it does not contain intrusive HTML tags. All you have to do is edit the HTML code of the question text and remove these tags.

Latest revision as of 21:30, 4 February 2020

Troubleshooting

The equal sign (=) doesn't seem to work with SHORTANSWER.

On occasion, the Atto editor can insert HTML code, without your knowledge, into the text between { and } with the result that the Cloze question does not work as expected.

For example, if you have the following question text:

Moodle is the {:SA:=best~=leading} LMS.

the question must contain exactly {:SA:=best~=leading}. However, it is possible that the Atto editor has inserted an HTML tag, for example a <span> tag as follows:

Moodle is the {:SA:=best~<span>=</span>leading} LMS.

This can only be revealed if you view the HTML code of the question text. Check Displaying the HTML code to see how to do it.

So, if the Cloze question is not working as it should, check that it does not contain intrusive HTML tags. All you have to do is edit the HTML code of the question text and remove these tags.