Kurssialueen uudelleenkäyttö

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Huom. Tämän sivun ohjeet neuvovat vanhan Moodle-version käytössä. Uusin versio tästä ohjesivusta löytyy todennäköisesti täältä: Kurssialueen uudelleenkäyttö.


Jos käyttäjällä on opettajaoikeudet kurssialueelle, sitä voi kierrättää rajattomasti uudelleen.

  • Jos kurssialuetta käytetään saman kurssin pitämiseen, se kannattaa nollata opiskelijatiedoista (Asetukset/Kurssin ylläpito/Nollaa). Tämä tarkoittaa, että opiskelijat poistetaan kurssilta, jolloin opiskelijoiden tuotokset (tehtävien palautukset, keskusteluviestit, tenttivastaukset jne.) poistuvat. Aineistot ja aktiviteetit säilyvät kurssialueella ennallaan. Jos opiskelija, jolla on palautuksia, palautetaan kurssialueelle, myös hänen suorituksensa palautuvat.
    • Tyhjennä kurssisi opiskelijoiden käyttäjä- ja arviointitiedoista näin: valitse näkymän Asetukset/Kurssin ylläpito/Nollaa alareunasta painike Valitse oletus (joka rastittaa osan näkymän ruuduista), valitse kohdan Roolit: Poista käyttäjiä kurssilta listasta Opiskelija (Student), paina lopuksi painiketta Nollaa kurssi ja aukeavasta näkymästä vielä Jatka.
  • Jos kurssialuetta käytetään toisen kurssin pitoon, sen nimen, lyhenteen ja kuvauksen voi muuttaa kurssialueen asetuksissa (Asetukset/Kurssin ylläpito/Muokkaa asetuksia). Opiskelijat voi poistaa yksitellen käyttäjähallinnasta (Asetukset/Kurssin ylläpito/Käyttäjähallinta/Osallistujat) rastittamalla opiskelijat pois sarakkeen "Osallistujien lisäämistavat" kohdalta. Jos opiskelijat ovat itserekisteröityneet kurssille ja haluat poistaa kaikki opiskelijat kurssilta kerralla, voit myös poistaa koko rekisteröitymistavan "itserekisteröityminen". Tämän jälkeen opiskelijat eivät pääse enää kurssialuelle. Rekisteröitymistavan voi poistaa kohdasta Asetukset/Kurssin ylläpito/Käyttäjähallinta/Osallistujien lisäämistavat/Itserekisteröityminen (Student) ja valitsemalla siellä "Muokkaa" sarakkeesta punaisen rastin "poista". Jos myöhemmin laitat itserekisteröinnin uudelleen päälle, niin aseta kurssille varmuuden vuoksi uusi kurssiavain, jotta vanhan kurssin opiskelijat eivät rekisteröidy sinne uudelleen (jos kurssin nimi säilyy ennallaan).
  • Aktiviteetit ja aineistot joutuu poistamaan valitettavasti yksitellen käsin.


Katso oman organisaatiosi arkistointiohjeet

Organisaatiokohtaisista ohjeista löydät oman organisaatiosi arkistointiohjeet ja lisätietoja kurssien elinkaaresta. Osassa organisaatioissa, kuten Helsingin yliopistossa on käytössä kurssialueiden automaattinen poistoprosessi.