Aquesta pàgina forma part de la documentació de Moodle en català, tot i que no ha estat traduïda encara. Podeu contribuir obertament a les tasques de traducció. Podeu consultar la Guia d'edició de la documentació i també participar ens els debats del fòrum de traductors de la documentació a moodle.org

Question bank

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca
La versió per a impressora ja no és compatible i pot tenir errors de representació. Actualitzeu les adreces d'interès del navegador i utilitzeu la funció d'impressió per defecte del navegador.

Nota: Aquesta pàgina està en procés de traducció. Si us plau aneu a la pàgina de comentaris o al fòrum de traductors de la documentació a moodle.org per a qualsevol dubte o suggeriment

Moodle 2.4


Aquesta funció permet que el professorat elabore preguntes, les veja i les modifique dins d'una base de dades amb categories de preguntes. Les categories es poden restringir a l'àmbit d'un lloc Moodle, un curs o un qüestionari. Les preguntes d'una categoria es poden incorporar a un Qüestionari o a una activitat lliçó a través d'un procediment d'exportació. El professorat accedeix al banc de preguntes creant o modificant una activitat Qüestionari, o a través de Configuració > Administració del curs > Banc de preguntes.

Tria d'una categoria

Les preguntes es distribueixen per categories. D'entrada, cada curs només té una categoria anomenada "Categoria per defecte". És una bona costum que creeu més categories a fi d'organitzar les vostres preguntes. Açò no només fa més fàcil que trobeu les preguntes, sinó que facilita l'ús de preguntes aleatòries i d'aparellament {??CHECK}. Podeu construir una jerarquia de categories, ja que podeu fer subcategories dins de les categories mare. Per afegir o modificar una categoria, premeu l'enllaç "Categories".

La pantalla d'edició de preguntes us mostrarà les preguntes de la categoria que hageu seleccionat. Podeu triar aquesta categoria en el menú desplegable Tria una categoria:. La casella just avall del menú determina si se mostren també les preguntes de totes les subcategories.

Les categories es comparteixen entre contexts

Hi ha diferents arbres de categories de preguntes per a cada "context" en què es comparteixen preguntes. Els contexts que tindreu disponibles dependran de si accediu al banc de preguntes des d'una activitat o des d'un curs, i dependran del permisos que tingueu atribuïts per accedir a les preguntes. Podeu veure més informació sobre aquests contexts en Contexts de les preguntes.

Afegeix una pregunta nova

  1. Premeu l'enllaç Preguntes per accedir a la pàgina Banc de Preguntes, si és que encara no hi sou.
  2. En el menú desplegable Tria una categoria, trieu la categoria en la qual voleu afegir la pregunta.
  3. La pàgina canviarà i us mostrarà les preguntes que ja n'hi ha dins la categoria.
  4. En el menú desplegable Crea una nova pregunta..., trieu el tipus de pregunta que vulgueu fer.
  5. Ompliu el formulari per al tipus de pregunta que vulgueu crear. Cada tipus de pregunta té el seu formulari especific i les seves opcions.
  6. Premeu Desa els canvis al final del formulari.

Previsualització, Edita, Suprimeix i Mou

La primera columna de la llista de preguntes conté diverses icones i una casella de selecció.

Si premeu la icona de Previsualització, s'obrirà una finestra amb una vista prèvia on podreu provar la pregunta. La icona Edita us permet modificar la pregunta a través del mateix formulari que vau utilitzar quan la vau crear. La icona Suprimeix esborra la pregunta, sempre que no s'utilitze ja en alguna activitat. La casella de selecció us permet seleccionar un subconjunt de preguntes per a traslladar-les a una altra categoria utilitzant els controls que apareixen al fons de la llista. La icona Mou us permet traslladar una pregunta cada vegada.

Suggeriments i trucs

  • Poseu la resposta en el nom de la pregunta, així podreu veure ràpidament les respostes quan l'estudiant us les demane. Pot ser particularment útil quan manegeu grans conjunts de preguntes! (De moment no hi ha cap opció que permeta veure la categoria de la pregunta o la resposta en la llista de preguntes.)
  • Exporteu les preguntes en els formats GIFT o XML de Moodle, i aleshores importeu-les a una lliçó. (Les versions futures de Moodle contemplaran que el banc de preguntes estiga disponible per ambdues activitats: la Lliçó i el Qüestionaris.)
  • Encara que alguns tipus de preguntes els puguem trobar tant en el mòdul Qüestionari com en el de la Lliçó, de fet poden ser molt diferents. La correcció i puntuació de la resposta de cada estudiant és més sòlida en el Qüestionari. Per l'altra banda, cada resposta a una pregunta d'una Lliçó té associat un salt.
  • Utilitzeu el mode d'exportació GIFT, o un altre, per a imprimir les preguntes i respostes d'una categoria. Suggeriment: l'ús intel·ligent de les macros del processador de texts, amb l'ús de cerca i reemplaça, pot netejar-vos el fitxer GIFT abans d'imprimir-lo.
  • El títol de les preguntes pot ser útil per a ordenar-les i posar-hi comentaris. Per exemple, "ZZ elimina 2010-03 Why did the Moodler cross" col·locarà aquesta pregunta al final de la llista. O si voleu que determinades preguntes d'una categoria apareguen en un ordre específic, podeu utilitzar-hi lletres o xifres, recordant que AA apareixerà primer en la llista i AB en segon lloc.
  • Feu copia-i-enganxa des d'un fitxer PDF (o .txt o del bloc de notes) a l'àrea de text de la pregunta. Us eliminarà "l'altre" codi amagat que introdueix Word, Open Office i altres programes.

Comparteix i gestiona els bancs de preguntes

Per defecte, el professorat només pot gestionar les preguntes dins de l'àmbit dels cursos en els quals hi participa. Hom pot crear un rol que permeta que el professorat compartisca i gestione les preguntes a major escala.

Es podria utilitzar aquest rol per a crear un "Gestor del banc de preguntes" especial per a tot el sistema, en lloc de donar rol d'administrador o accés de Gestor de tot el lloc a una persona que gestiona les Preguntes.


Podeu veure també: