Aquesta pàgina forma part de la documentació de Moodle en català, tot i que no ha estat traduïda encara. Podeu contribuir obertament a les tasques de traducció. Podeu consultar la Guia d'edició de la documentació i també participar ens els debats del fòrum de traductors de la documentació a moodle.org

Formats de curs

De MoodleDocs
La revisió el 22:24, 17 març 2015 per David Surroca Estrada (discussió | contribucions)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a:navegació, cerca

Moodle 2.4


El format de curs es refereix a la disposició de els seccions dins el curs. El format de curs se selecciona des de la pàgina de configuració del curs Configuració > Administració del curs > Edita paràmetres.

Un administrador pot activar, desactivar o esborrar formats de curs des de Configuració > Administració del Lloc > Connectors > Cursos > Formats de curs. També pot canviar l'ordre en què apareixen al desplegable els diferents formats disponibles.

Administració dels formats de curs


Formats de curs estàndard

Format setmanal

Exemple de format setmanal

El curs s'organitza setmana per setmana, amb una data clara d'inici i una de final. Moodle crearà una secció per a cada setmana, i podreu afegir-hi el contingut, fòrums, tasques, etc. per a cada setmana del curs.

Si voleu que tots els estudiants treballin els mateixos materials al mateix temps, aquest és el format adequat.
Assegureu-vos que poseu correctament la data d'inic del curs. Si no, les setmanes del vostre curs tindran dates incorrectes. Això és especialment important si esteu restaurant un curs antic per a un nou grup d'estudiants.

Format per temes

Topic format example

El curs s'organitza en seccions temàtiques a les quals el professor pot posar títols. Cada secció temàtica consisteix en activitats, continguts i etiquetes.

Aquest és el millor format si el vostre curs es basa en objectius i cada objectiu pot trigar un període diferent de temps en acomplir-se. Per exemple, si els estudiants avancen bastant sobre els coneixements adquirits en temes anteriors.

"Mostra una secció per pàgina"

Tant amb el format setmanal com amb el format per temes, és possible mostrar una sola secció per pàgina via Configuració > Administració del curs > Edita paràmetres seleccionant "Mostra una secció per pàgina". La figura mostra un curs amb 3 temes, actualment mostrant-ne el segon. Els enllaços a dreta i esquerra porten als temes 1 i 3

showonlyonesection.png

Notes:

  1. La pàgina del curs només mostra els noms de les seccions i les descripcions, amb els noms en forma d'enllaç.
  2. Si l'edició és activada, el professor visualitzarà totes les seccions en una pàgina.
  3. A la part de baix de cada pàgina hi ha un desplegable amb opcions per saltar a la pàgina principal o a cadascuna de les seccions.

Format social

Exemple de format social

Aquest format està orientat al voltant d'un fòrum, el fòrum social, que apareix a la pàgina principal. És útil per a situacions més informals. Podrien fins i tot no tractar-se de cursos. El curs Moodle Lounge és un exemple de format social de curs.

El fòrum social es pot modificar clicant al botó "Administrar aquest fòrum" a la pàgina del fòrum social. La descripció del fòrum es mostra a dalt de tot de la pàgina del curs.

Format SCORM

El format SCORM té una sola secció, i permet al professor insertar un paquet SCORM prèviament preparat. Moodle pot utilitzar paquets SCORM com un tipus de contingut (vegeu Mòdul SCORM), o bé com un format de curs.

Podeu veure un exemple de format SCORM al Curs d'acollida de nou personal del School demo site

Nota: Si teniu un objecte SCORM molt gran que voleu utilitzar com un curs sencer, seleccioneu aquest format de curs. Els estudiants només podran interaccionar amb l'objecte SCORM, i no amb la resta d'eines Moodle.

Formats de curs contribuïts

La comunitat Moodle ha desenvolupat un nombre de formats de curs, disponibles des de la base de dades de connectors. Si el que voleu és crear-ne un, vegeu Developers documentation.

Vegeu també al tracker MDL-27646 i MDL-28555 i potser la discussió a http://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=175758#p770737

Temes comprimits

Aquest format és essencialment el mateix que els formats per setmanes i temes, però amb un botó (excepte per la secció 0) per a comprimir o expandir cada secció, per tal de reduir la informació que es presenta inicialment a l'usuari i així evitar pàgines excessivament llargues amb llargs desplaçaments, el que s'anomena scroll of death, que pot afectar a cursos amb molt contingut. Per a més informació, vegeu Collapsed_Topics_course_format.

Per veure el format Temes comprimits vegeu aquest vídeo:

<mediaplayer>https://www.youtube.com/watch?v=c9NaEAPPC5E</mediaplayer>

Format diari

El format diari és una modificació del format setmanal però genera seccions per dies en comptes de setmanes

Format de graella

El format de graella és un format modular i visual. Amaga tots els temes i crea una graella d'icones (una per a cada tema) amb títols curts. Quan es clica una icona s'obre el contingut del tema en un estil "lightbox".

Format menutopic

El format menutopic permet mostrar les seccions en un menú.

Format tauló d'anuncis

El format Tauló d'anuncis presenta les últimes notícies del fòrum de notícies a dalt de tot de la pàgina del curs.

Format Monotema

The format Monotema mostra cada tema en una pestanya, mantenint la pestanya actual entre entrades a recursos o activitats, de manera que al retornar a la pàgina del curs es manté la pestanya actual. Basat en el format estàndard de temes.

format de temes (colors)

El format de temes per colors es basa en el format de temes i permet al professor especificar un color de lletra i un de fons per a cada tema del curs.

Format flexible de seccions

El format flexible de seccions a partir de Moodle 2.4, permet insertar seccions dins de seccions, que es poden mostrar expandides (amb tot el contingut visible) o comprimides (com un enllaç a una pàgina a part)

Format Una sola activitat

El format Una sola activitat a partir de Moodle 2.4, no té una pàgina principal del curs sinó que redirigeix immediatament a l'activitat. És similar al format SCORM però permet seleccionar qualsevol tipus d'activitat. Aquest format estarà disponible al nucli de Moodle a partir de la versió 2.6.

Trobareu més formats de curs disponibles a la base de dades de connectors.

Vegeu també

Using Moodle forum discussions: