Dragmath: Manual d'us bàsic
Conceptes bàsics
DragMath està basat en la idea d'utilitzar plantilles per a cada operador o funció. Així dons insereix una plantilla, que consisteix en la notació tradicional i també insereix caselles en blanc. El número de caselles en blanc variarà en funció del nombre d'arguments de l'operador.
Per exemple, inserir una suma és així:
Dins les caselles podeu introduir qualsevol text de teclat, cliqueu a la casella i a continuació escriviu les dades.
Inserir elements
Per inserir una plantilla de la barra d'eines, hi ha dos sistemes principals:
Seleccionar i aplicar
Sistema que també dividirem en dues parts depenent de l'ordre en que podeu executar-ho:
- Cliqueu un objecte de la barra d'eines per selecciona-ho, el ratolí canviarà de forma, tot seguit cliqueu a la casella de l'àrea de treball on ho vulgueu aplicar.
- Seleccioneu la casella on voleu aplicar una operació o funció (la casella quedarà així: ) i cliqueu a l'objecte de la barra d'eines que voleu aplicar.
Arrossegar i deixar anar
Arrossegar un objecte des de la barra d'eines fins a la casella de l'àrea de treball on es vol aplicar i deixar-ho anar allà.
Construir una expressió
Per a que construïu expressions amb diferents continguts, es necessari que inseriu objectes com operacions, funcions i símbols a les diferents àrees d'expressió. Aquestes insercions les podeu fer de les següents maneres:
Dins d'un quadre de text
Quan inseriu un objecte en un quadre de text, s'insereix utilitzant aquest com argument. Si l'objecte és un operador, la casella serà l'argument de l'esquerra; si és una funció, la casella serà el seu únic argument.
Per exemple, la inserció del sinus a la segona casella de la suma anterior quedaria de la següent manera:
Per sobre d'una expressió
Quan inseriu una funció i voleu que el seu argument sigui part de la fórmula ja creada amb l'editor, cal que seguiu qualsevol dels passos anteriors per a inserir elements, però clicant a l'operador de la part ja creada, o seleccionant la part que es vol englobar.
Per exemple, la inserció del sinus, amb la suma anterior com a arguments, quedaria de la següent manera:
Recomanacions
- Quan comenceu a editar una equació heu de tenir present sempre quina serà la seva estructura i començar per crear-la, deixant els quadres en blanc omplir-los quan dins del quadre només calgui afegir caràcters, això us facilitarà molt les coses.Al següent exemple veureu l'ordre que s'ha segit:
- La igualtat.
- Al superíndex de l'esquerra.
- La divisió.
- El Més-menys.
- L'arrel
- La resta
- El superíndex
- El producte
- Feu servir sempre els símbols de l'editor, fins i tot els parèntesis, ja que
f(a)
escrit dins un quadre de text es tradueix a la fórmula comf·a
. Per escriuref(a)
feu servir la funció desconeguda: . - No es necessari que ompliu tots els quadres de text, els quadres de text en blanc no apareixen a la fórmula final.