Entrar en una sala de Xat

De MoodleDocs
Salta a:navegació, cerca

Podeu accedir a la pàgina de la sessió del Xat, al fer clic en l'enllaç Feu clic aquí per entrar al xat, la pantalla es divideix en dos parts, a l'esquerra amb els missatges que apareixen durant una sessió donada del Xat i a la dreta es llisten els participants actuals de la Sala de Xat. Per sota trobareu un quadre de text on podeu teclejar el missatge que desitgeu enviar a la pàgina de la sessió del Xat.

Com participar en un xat

Passos

  1. Com a alumne, professor o administrador, aneu a la pàgina principal del curs.
  2. Decidiu en quin xat desitgeu iniciar una conversa en temps real.
  3. Feu clic sobre el nom del "Xat" seleccionat.
  4. Es mostra el nom del xat i la seva descripció. Feu clic en l'enllaç "Feu clic aquí per entrar al xat".
  5. En la sala de xat veureu a la esquerra un llistat amb els missatges anteriors. A la dreta una llista amb els participants actuals i sota un quadre de text des d'on podeu afegir un nou missatge o contestació.
  6. A continuació de teclejar el missatge, premeu la tecla de retorn (Intro) i apareixerà en la llista de missatges. Desprès d'uns instants, serà visible per als assistents de la sala de xat.

Important

  • Poden quedar registrades les converses del xat.
  • Mai reveleu les vostres contrasenyes o números de telèfon o targetes de crèdit en una conversació de missatges instantanis.

Suggeriments

Podeu utilitzar les següents facilitats durant el xat:

Emoticones
Totes les emoticones que es poden teclejar en altres parts de Moodle també es poden teclejar als xats i es visualitzaran correctament convertint-se automàticament en gràfics més descriptius. Com per exemple: :-) = Smiley.gif
Enllaços
Les adreces d'Internet es transformen automàticament en enllaços.
Emocions
Podeu començar una línia amb "/me" o":" per expressar emocions. Per exemple, si el vostre nom és Joan i escriviu ":riu!" o"/me riu!" aleshores tothom veurà "Joan riu!"
Bips
Podeu enviar un so a una altra persona prement l'enllaç "bip" del costat del seu nom. Una drecera útil per fer bip a tothom alhora és escriure "beep all".
HTML
Si sabeu una mica de codi HTML, el podeu utilitzar per fer coses com ara inserir imatges en el text, fer sons o crear text de diverses mides i colors.