Videoiden linkittäminen Moodleen

MoodleDocsista
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Suuria tiedostoja, kuten videoita, ei yleensä voi tai kannatakaan lisätä Moodleen. Videot on sen sijaan kätevää upottaa tai linkittää Moodleen siten, että ne näkyvät kurssialueella tai sen alisivuilla.

Videon upottaminen

Videot suositellaan lisäämään Moodleen ns. upotettuina eli niin, että videosta näkyy sivulla pieni aloitusikkuna, josta voi aloittaa videon katselemisen. Kun video on upotettuna kurssisivulla, voidaan sanoa, että oppimisympäristö on opiskelijalle saumattomampi - sen sijaan, että he klikkaisivat erillistä linkkiä katsoakseen videon.

video.png

Videon upottaminen Moodleen sivulle

  1. Navigoi kurssille ja laita muokkaustila päälle.
  2. Mene kurssin osioon, jonne haluat lisätä videon.
  3. Valitse "Lisää aktiviteetti tai aineisto" ja "Sivu"
  4. Tekstieditori avautuu. Lisää otsikko: esim. "Video: Ken Robinson - Changing education paradigms". HUOM! Sivulla voi olla myös muuta informaatiota, esim. videoon liittyvä tehtävä, jolloin sivu kannattaa nimetä "Kotitehtävä 2: Video ja lyhyt essee" tai "Taustamateriaaleja luennolle 3".
  5. Vieritä alas sivulla, kohtaan "Sisältö" ja "Sivun sisältö"
  6. Valitse tekstieditorista "Lisää audio/videotiedosto" M401lisaa audio3.png, ponnahdusikkuna avautuu. Valitse "Video" ja leikkaa-liitä videon linkki esim. Youtubesta kohtaan URL-osoite M401video2.png
  7. Paina "Lisää media"
  8. Skrollaa alas sivua, paina "Tallenna ja näytä"
  9. Näet miltä sivu näyttää video upotettuna. Jos haluat vielä muokata videota, lisätä tekstiä ja muuta materiaalia kuten kuvia, ohjeita, tai linkin keskustelualueelle, avaa Asetukset-välilehti, jolloin pääset muokkaamaan sivua.

Videoiden automaattinen upotus (kuten edellä Youtube-video) riippuu organisaation Moodle-asetuksista. Jos video ei näy suoraan upotettuna, voidaan hyödyntää ns. upotuskoodeja. Katso myös ohjevideo (englanniksi): Display sound and video files in Moodle

Videon linkittäminen

Video voidaan myös linkittää käyttäen Verkko-osoite -työkalua.

Osa organisaatioista, kuten Helsingin yliopisto, hyödyntää videoiden linkitykseen myös ns. Ulkoista työkalua. Ks. myös Unitube-videoiden linkitys Moodleen.