Tipus de pregunta de opcions múltiples

De MoodleDocs
(S'ha redirigit des de: question/type/multichoice)
Salta a:navegació, cerca

Preguntes de resposta simple

Aquest és el tipus de pregunta predeterminat. Les preguntes d'opció múltiple són preguntes on es demana que l'estudiant esculli una i només una resposta d'entre les possibles alternatives. La resposta correcta fa avançar a l'estudiant en la lliçó, les incorrectes no. Podeu especificar la puntuació de les preguntes, normalment: zero punts per a respostes equivocades, puntuació màxima per a respostes correctes i puntuació parcial per a respostes parcialment correctes.

Podeu utilitzar imatges en les preguntes, i també en les possibles respostes una vegada heu activitat l'editor d'HTML i heu actualitzat la pàgina. Cada resposta pot puntuar-se de forma separada. És possible donar puntuació negativa o fraccions per una resposta incorrecta. El professor pot donar una reacció basant-se en la resposta escollida per l'estudiant.

Preguntes de múltiple resposta

Aquestes preguntes requereixen que l'alumne seleccioni totes les respostes correctes d'entre totes les respostes possibles. La pregunta pot o no dir-li a l'alumne quantes respostes correctes hi ha. Per exemple "Quins d'aquests són països de la comunitat europea?" no ho fa, mentre que "Selecciona els dos països que no formen part de la comunitat europea de la següent llista" sí que ho fa. El nombre actual de respostes correctes pot anar des de un fins al nombre d'opcions. (Una pregunta d'opcions múltiples amb multiresposta amb una sola resposta correcta és diferent d'una pregunta d'opcions múltiples ja que la de multiresposta permet a l'alumne escollir més d'una pregunta mentre aquesta última no).


Configuració d'una pregunta

  1. Escolliu una categoria
  2. Doneu un nom descriptiu a la pregunta per tal de poder-la identificar al Banc de preguntes.
  3. Introduïu la pregunta al quadre de text. Si esteu utilitzant l'editor HTML, podeu donar format a la pregunta com un document de processament de textos.
  4. Podeu seleccionar una imatge per a mostrar si voleu introduir una fotografia a la pregunta. Per a l'estudiant apareixerà immediatament després de la pregunta.
    • Alternativament, si utilitzeu l'editor d'HTML per a crear el text de la pregunta, heu de clicar la icona de la imatge. Això farà aparèixer la finestra d'inserció d'imatges. Podeu escollir entre carregar una imatge a l'àrea d'arxius o afegir l' URL de la imatge a la web. Si voleu afegir l'arxiu a la vostra àrea d'arxius, cliqueu el nom de l'arxiu després que el carregui per insertar l'enllaç a l'entrada del text de l'URL en la part superior de la pantalla.
  5. Poseu la 'Qualificació per defecte de la pregunta' (i.e. la màxima puntuació per a aquesta pregunta).
  6. Poseu el 'Factor de penalització' (veure Factor de penalització més avall).
  7. Moodle 1.7+: Si ho desitgeu, pode afegir una retroacció general. És un petit text que apareix a l'estudiant després d'haver respost la pregunta.
  8. Decidiu si els estudiants poden seleccionar una resposta o respostes múltiples.
  9. Decidiu si voleu barrejar les respostes.
  10. Escriviu les preguntes amb les respostes als quadres de text.
  11. Seleccioneu un percentatge de qualificació per la resposta. Aquest és el percentatge de la puntuació total de la pregunta. Podeu seleccionar percentatges negatius i percentatges positius. Així, seleccionant una resposta correcta en una pregunta de múltiple resposta pot donar un 50% de punts possible, mentre que seleccionar una resposta equivocada pot perdre un 10% de la puntuació. Fixeu-vos que en una pregunta de resposta múltiple, la puntuació ha de pujar un 100%.
  12. Si ho desitgeu, podeu afegir una retroacció per a cada resposta. Pot resultar una mica més elaborat però pot ser una bona pràctica explicar perquè és una bona o mala resposta.
  13. Ompliu la resta de quadres de respostes, les àrees que queden buides s'ignoraran.
  14. Moodle 1.7+: Ompliu els camps de Retroacció general si ho desitgeu.
  15. Cliqueu "Desa els canvis".

Factor de penalització

El 'Factor de penalització' només s'aplica quan la pegunta s'utilitza dins d'un qüestionari - i.e. on l'estudiant té permès fer múltiples intents-. Si el factor de penalització es major que 0, llavors l'estudiant perdrà la proporció de la màxima puntuació a cada intent successiu. Per exemple, si la puntuació de la pregunta és per defecte 10, i el factor de penalització és 0.2, llavors cada intent successiu després de primer tindrà una penalització de 0.2 x 10 = 2 punts.

Retroacció general

Moodle1.7 Moodle 1.7 inclou opcions per afegir Retroacció general per a respostes correctes/parcialment correctes/incorrectes. Això és especialment útil per a les preguntes d'opcions múltiples, on és difícil controlar quina retroacció veuran els alumnes si s'utilitza només la retroacció específica.

Quan els estudiants responguin la pregunta, veuran la retroacció específica al costat de l'opció de resposta que han triat. La retroacció general la veuran en un quadre sota les opcions.

Preguntes d'opcions múltiples en una lliçó

Les preguntes d'opcions múltiples i de múltiple resposta en una Lliçó semblen el mateix per a un alumne però per al professor, a l'hora d'editar-les, són diferents. El qüestionari té un sistema de puntuació més dur que la lliçó. La lliçó no dóna un crèdit de percentatge del resultat d'una pregunta per a una resposta. Els estudiants han de seleccionar totes les respostes correctes per a rebre qualsevol crèdit de la pregunta de múltiple resposta en una lliçó.

Si se selecciona la casella "Multiresposta" cal tenir en compte que:

  • Totes les respostes correctes han d'estar a les primeres línies del llistat de respostes. No alternis respostes correctes i incorrectes.
  • Totes les respostes correctes han de rebre la mateixa puntuació (per exemple 1).
  • Totes les respostes correctes han de saltar a la misma página, por ejemplo la página siguiente.
  • Les respostes incorrectes han de tenir la mateixa puntuació (per exemple 0).
  • Totes les respostes incorrectes han de saltar a la mateixa pàgina (per exemple "La mateixa pàgina")

És a dir: s'han de fer dos grups de respostes, les correctes primer i les incorrectes després, i cada grup ha de tenir la mateixa puntuació i saltar al mateix lloc.

Si l'estudiant no selecciona totes les respostes correctes o inclou una resposta incorrecta rebrà la puntuació incorrecta i saltarà al lloc corresponent.

Veure també